Zavřít reklamu

Cestujete často autem s vašimi potomky? Dlouhé cesty nebývají pro děti zábavné, a tak se často nudí. Řidiči to v dopravní zácpě na klidu nepřidá, a proto je vhodné je po dobu přepravy něčím zabavit. Můžete si zahrát slovní kopanou, anebo dětem v iPhonu spustit Funny Road Trip.

Aplikace od českých vývojářů Sugar And Ketchup se v App Store zatím moc neohřála, vyšla 5. června. Ve hře vám dlouhý čas jízdy krátí „virtuální stopař“, můžete si vybrat mezi Mexičanem seňorem Tortillou a raperem MC Bronxem, obě postavy jsou již v základní verzi. Cestovního robota s poetickým jménem Emil da Elektra a Japonkou Sushi Sakura koupíte v aplikaci, za každého jednotlivě zaplatíte 0,79 €. Vývojáři slibují, že do budoucna přibudou další postavy.

Největším přínosem pro děti ve Funny Road Trip je možnost nenásilného učení cizího jazyka. Vybraná postavička vám může postupně, podle vašeho výběru, zadávat anglicky, německy, nebo česky celkem jednoduché, nenáročné úkoly a hádanky (najdi žluté auto, rozepněte si knoflíky…), které můžete bezproblémově splnit v autě. Děti i dospělí procvičí i svoji fantazii, když mají třeba říci, co všechno by chtěli vidět, kdyby měli na týden ponorku. Samozřejmě se hry může účastnit i více lidí, vlastně všichni, kromě řidiče. Ten ať se raději věnuje volantu.

Od každé figurky se mimo jiné můžete dozvědět různé zajímavosti, třeba seňor Tortilla vám představí typické mexické jídlo a hudební nástroje. Osobitost postavám dávají jiné průpovídky, jiné vtípky a jiné otázky. „Stopařům“ propůjčil hlas Jiří Mádl, Tereza Chytilová nebo Gipsy.cz. Ve hře jsou dva režimy: denní a noční. Nastavují se automaticky podle hodin a dále podle průměrných údajů o západu a východu slunce. Při nočním módu dostáváte úkoly týkající se třeba hvězdné oblohy.

Ovládání aplikace je naprosto triviální, byť jde vlastně jen o posunutí se k další otázce. Pokud zatřesete telefonem, náhodně se vám změní se otázka. Hra nemá žádný děj, nepotřebujete být mrštní, mít postřeh, ale zaměstnáte svoji fantazii. Jakým stylem budete postupovat, to opravdu záleží jen na vás.

[youtube id=lKCiEG1qh_A width=“600″ height=“350″]

Osobitá kresba Ivety Kratochvílové dodává všem postavičkám šmrnc a eleganci, dětem se jistě bude zamlouvat. Grafické zpracování doplňují texty, které vypadají jakoby byly nakreslené a přirozeně zapadají do celkového ladění aplikace. Precizní grafické zpracování jednotlivých obrazovek v kombinaci s animacemi zabaví děti na dlouhé hodiny, byť se v aplikaci zatím nachází pouze 200 úkolů. Snad v dalších aktualizacích budou postupně přibývat. Další plus je ale hudba od Andrease Chrostodolu / KMBL/ a Radka Tomáška, zejména písnička v úvodní nabídce je velice chytlavá.

Vyjeďte si na dlouhý výlet, zapněte svůj iPhone, bavte se a cestou se učte třeba anglicky.

[app url=“http://itunes.apple.com/cz/app/funny-road-trip/id524077365″]

Témata: , ,
.