Zavřít reklamu

Na módu botů reaguje i Foursquare, do App Storu dorazily aplikace Morning Motivation a jednoduchý foto-editor Lumibee, Twitter se naučil peek a pop a velké aktualizace se dočkal automatizační nástroj Workflow. Čtěte 21. Týden aplikací.

Novinky ze světa aplikací

Foursquare se s Marsbotem vydává mezi chatboty (24. 5.)

V posledních letech se neustále rozšiřují možnosti virtuálních asistentů a přibývají způsoby oboustranné interakce uživatele se softwarem. Chatboty na tomto poli nejsou úplnou novinkou, ale v poslední době se stávají prominentnějšími. Jejich tvůrcům umožňují vydělávat na reklamě a pro uživatele může být příjemná možnost se jich v přirozeném jazyce ptát na různé věci.

Marsbot od Foursquare ale nemá být jen chatbotem. Nebude jen reagovat na dotazy uživatele, ale sám mu, na základě jeho aktuální polohy a preferencí, nabídne místa k návštěvě. Při procházení novým městem tak uživatel může obdržet zprávu jako: „Ahoj Marisso! Po večeři v Burma Love si rád zajdu na drink do nedalekého Zeitgeistu.“

Něco podobného umí už samotný Foursquare, ten ale místa doporučuje prostřednictvím, pro někoho snad neosobních, notifikací. Pocit přirozenější interakce se softwarem, spíše než samotná schopnost doporučování míst, má být hlavním důvodem existence Marsbota.

Aplikace Marsbot je sice už dostupná v App Storu, ale zatím pouze pro úzký okruh zájemců a pro uživatele v New Yorku a San Franciscu.

Zdroj: The Verge

Nové aplikace

Morning Motivation vás po ránu nabudí motivačním citátem

Se zajímavou aplikací přišel 18letý student ze Slovenska. Ten vytvořil aplikaci s funkcí budíku, kterou obohatil o motivační citáty, které vás hned po probuzení nabudí k celodenní aktivitě. Morning Motivation, jak se aplikace příhodně jmenuje, má povedené uživatelské rozhraní a snadno se ovládá. Pokud tedy máte po ránu problémy vstát do nového dne plného smysluplných aktivit, určitě aplikaci vyzkoušejte. V App Storu ji koupíte za 1,99 €.

[appbox appstore 1103388938]

Lumibee aneb jednoduchá úprava fotografií pro každého

V domácím prostředí vznikla také nová aplikace pro úpravu fotografií s názvem Lumibee. Ta se sice funkčně příliš neodlišuje od ostatních aplikací této populární kategorie, ale autoři se při jejím vývoji od začátku soustředili na její rychlost a uživatelský zážitek. Podle svých slov prošli desítky foto-aplikací v App Storu a téměř pokaždé měli pocit, že aby mohli využít jejich plný potenciál, potřebovali by na ně manuál.

A právě proto začali vyvíjet aplikaci vlastní. S Lumibee si dali záležet na tom, abyste se v aplikaci a v úpravách neztratili. Máte tedy přehled o všem změnách, které jste provedli a všechny možnosti jsou dobře popsané. V Lumibee tedy nenajedete žádné neurčité ikonky, které by mohli znamenat cokoliv.

Aplikace se pak odlišuje ještě unikátním systémem ořezávání, který dovoluje po celou dobu ořezu vidět maximální náhled fotografie. Za Lumibee v App Storu zaplatíte 2,99 €.

[appbox appstore 1072221149]


Důležité aktualizace

Twitter rozšiřuje podporu 3D Touch

Twitter byl jednou z prvních aplikací, která na iPhonech 6s využívala možnosti technologie 3D Touch. Nyní ovšem s aktualizací aplikace přichází ještě širší podpora této vymoženosti, a to prostřednictvím gest peek a pop.

Majitelé iPhonů 6s a 6s Plus díky tomu mohou lehčím stiskem vyvolávat náhledy tweetů, Momentů i přiložených odkazů na weby, obrázky, GIFy atp. Hlubší stisk pak daný odkaz otevře v příslušné aplikaci jako Safari či YouTube. Díky speciálním gestům peek a pop lze přistupovat i k funkcím, jako je ztlumení či zablokování uživatele, nahlášení tweetu a možnost s tweetem dále pracovat skrze tlačítko pro sdílení.

Již delší dobu navíc aplikace podporuje možnost vyvolání rychlých zkratek hlubším stiskem ikony na domovské obrazovce. Mezi rychlé akce zde patří sepsání nového tweetu či nové přímé zprávy a vyhledávání.

Aplikace Workflow přidává nové akce

Workflow, iOS aplikace pro vytváření a běh automatizovaných řetězců úkonů, pravděpodobně patří k nejvýrazněji aktualizovaným aplikacím v App Storu. Přechod z verze 1.4.5 na nejnovější 1.5 tak přidává 22 nových akcí, pole pro vyhledávání a přináší přepracované prostředí pro tvorbu automatizací (Workflow Composer).

Mezi nové akce patří vytváření a upravování playlistů Apple Music, prohledávání iTunes a App Storu (uživatel může např. dostávat notifikace s výpisem aktualizací aplikací) a automatické úkony v rámci populárních aplikací Trello a Ulysses. Každá přidaná akce má navíc až desítky možností variací a samozřejmě i kombinací se všemi ostatními.


Dále ze světa aplikací:

Slevy

Aktuální slevy vždy naleznete v pravém bočním panelu a na našem speciálním Twitter kanálu @JablickarSlevy.

Autoři: Michal Marek, Tomáš Chlebek

.