Zavřít reklamu

Komerční sdělení: V polovině dubna jsme se dočkali představení iPhonu SE druhé generace, po kterém řada jablíčkářů doslova volala. Telefon se po vzoru svého staršího sourozence představil v zažitém kabátě, ale výkon si vypůjčil od současných vlajkových lodí. Tato kombinace se v okamžiku stala ideálním řešením pro nenáročné uživatele. Pojďme si tedy připomenout specifikace samotného telefonu.

Novější vlajkové lodě od společnosti Apple nabízí biometrickou autentizaci Face ID, neboli 3D sken obličeje. Někteří uživatelé ale stále favorizují starší technologii Touch ID, která pro změnu využívá otisk vašeho prstu. Nový iPhone SE (2020) si vypůjčil tělo od iPhonu 8, a proto na něm nalezneme zmiňovanou autentizaci pomocí otisku. Telefon nabízí 4,7″ Retina HD displej s podporou True Tone, Dolby Vision a HDR10, extrémně výkonný čip Apple A13 Bionic, který nalezneme například v iPhonu 11 Pro a dělá z telefonu výkonnostní bestii, certifikaci IP67, podporu eSIM, zadní fotoaparát s 12Mpx rozlišením a světelností f/1,8 a samozřejmě také podporuje portrétový režim, který je k dispozici i při využití přední kamery. Za zmínku také rozhodně stojí schopnost natáčení videa. Tento nejnovější přírůstek do rodiny jablečných telefonů totiž nemá žádný problém s natáčením v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu a dočkali jsme se také podpory funkce QuickTake.

Telefon je k dipozici hned ve třech barevných provedeních, a to konkrétně v černé, bílé a (PRODUCT)RED barvě. Co se týče úložiště, zde si můžete vybrat mezi 64, 128 a 256 GB. iPhone SE je především v našich končinách nesmírně oblíbený, což se prokazuje na samotných prodejích, kdy je jablečný telefon častokrát nedostupný. Jestliže nad tímto kouskem již nějakou dobu přemýšlíte, máme tady pro vás skvělý tip. Na Mobil Pohotovost totiž dorazila velká várka iPhonů SE druhé generace a vám už jen stačí, abyste si vybrali svůj vysněný model.

.