Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Chytré hodinky Apple Watch jsou rok od roku dražší, přitom se od konkurence příliš neliší. I s jinými hodinkami zvládneme číst zprávy, vyřídit maily, kontrolovat svoji fyzickou aktivitu či dálkově spouštět fotoaparát. Takové funkce dnes zvládají i hodinky za pár stovek, proč tedy investovat bezmála 10 tisíc Kč, když si vystačíme s hodinkami za litr? Ušetřené peníze je lepší vrazit do silnějšího telefonu a usnadnit si tak každoročně přechod na novou generaci.

Radši levnější hodinky a lepší telefon

Pro naše jablíčka chceme vždy jen to nejlepší. Jenže Apple nám tuto situaci se svým předraženým příslušenstvím vůbec neusnadňuje. Zářným příkladem jsou chytré hodinky, které bychom si nejprve raději osahali, než za ně vyplázli tolik, co někteří dají za zbrusu nový telefon. Naštěstí existují alternativy, které si se systémy iOS rozumí stejně tak dobře za zlomek ceny. Dokonce si vystačíte s iPhone 4S, na který Apple už dávno zanevřel.

chytré hodinky

Při procházení kategoriemi chytrých hodinek na nás bohužel vybafnou desítky výrobců, jeden neznámější než druhý. V takovém chaosu máme pomalu tendenci rezignovat a vrátit se k jablku, u kterého máme jistotu, že si s naším telefonem porozumí. Mezi touto změtí značek však nalezneme pár výjimek, jedna dokonce má své kořeny zapuštěné v České republice.

Chytré hodinky od Čechů pro Čechy

Český výrobce Smartomat aktuálně nabízí hned několik modelů, které se liší především svým designem. Některé se podobají Apple Watch, jiné naopak preferují klasický kulatý design. Všechny jsou navíc lokalizované do češtiny a nabízejí širokou škálu vyměnitelných řemínků. Právě v možnostech přizpůsobení by si měl Apple vzít z podobných značek příklad, nikdo přece nechce platit několik tisíc za ten stejný řemínek, jen v bledě modrém. Někdy doslova.

Nejlepší chytré hodinky pro iPhone 4s

Apple Watch vyžadují alespoň Apple iPhone 6s či novější. Pokud tedy stále vlastníte jednu z nejpopulárnějších generací, iPhone 4S, pak u Applu už dávno nepochodíte. Chytré hodinky od Smartomatu se ovšem dorozumí i s postarším Apple iPhone 4s a dalšími modely, které stále běží na iOS 8.0.

Vlajková loď Smartomat Squarz X GPS

Pokud se chceme vyhnout všem kompromisům a sáhnout po nejvybavenějších chytrých hodinkách od Smartomatu, které svými parametry jsou srovnatelné i s Apple Watch, pak jsou ideální volbou Smartomat Squarz X GPS.

 

Nabízí displej o vysokém rozlišení, skvělou čitelnost na světle a GPS senzor pro přesnější měření všech aktivit. Mávnutím prstu s nimi vyřídíte maily, zkontrolujete notifikace či odpovíte na SMS zprávy. Samozřejmostí je výpočet spálených kalorií, měření vzdálenosti, rychlosti a certifikace IP68, díky které se můžete s hodinkami i vykoupat.

Nejlepší hodinky s poměrem cena/výkon

Pokud jsme ochotni trochu slevit ze svých nároků, pak jsou nejlepší volbou Smartomat Squarz 8 Pro, které oproti Squarz X GPS nabízejí o trochu horší displej a tedy i horší ovladatelnost. Na funkce jsou však shodné, přitom jsou o třetinu levnější.

 

Pokud ovšem hledáte chytré hodinky, u kterých si vystačíte se základními funkcemi pro vyřizování SMS, notifikací a e-mailů a preferujete primárně fitness funkce, pak pro vás má Smartomat ideální řešení ve formě fitness náramku Smartomat Silentband 2.

Společný dárek pod jednou výhodnou cenou

Nejlepším dárkem pro naše drahé polovičky byly a budou společné zážitky. Ty si však můžete nadělit i s chytrými hodinkami, které pomohou s plněním vašich novoročních předsevzetí a dokopou vás k fyzické aktivitě. Smartomat v předvánoční sezóně přišel s výhodnými sety všech výše jmenovaných modelů, s výjimkou vlajkové lodi. Každé chytré hodinky počítají spálené kalorie trošku jinak. Díky stejnému páru ale máte jistotu, že bude vaše úsilí počítáno stejným algoritmem.

.