Zavřít reklamu

Apple má svůj systém marketingu, který se od ostatních společností přece jen v mnohém liší. Jím nastavené ceny produktů jsou totiž po celý rok stejné, kdy nějakou slevovou akci pořádá jen dvakrát do roka. Jedna, a to tedy Back to School začíná právě teď. 

Je to úplně jiný přístup, než nabízí třeba Samsung. Ten na své portfolio produktů nabízí slevy průběžně, zároveň je zlevňuje s tím, jak během roku stárnou. K tomu jsou zde možnosti využití různých výkupních akcí, na kterých také můžete ušetřit nemalé peníze. Nejsou mu cizí ani akce jako 1 + 1 za polovic nebo 2 + 1 zdarma. Platí to ale i na jeho bílou techniku a třeba TV. 

Apple oproti tomu drží cenu tak dlouho, dokud nepředstaví nový produkt dané linie. Až poté zlevní starší generaci, pokud ji tedy nepřestane úplně prodávat. Je to třeba případ iPhonů, kdy v portfoliu drží i dva roky staré modely. Nyní tedy rozjel první slevovou akci roku, a to sice Zpátky do školy, kdy chce nalákat studenty, učitele a organizace na zvýhodněné nabídky. Druhou akcí je pak už jen Black Friday, který bývá na podzim. 

Slabá nabídka 

Je pravda, že letošní akce Back to School nepřekypuje nějakou extra vstřícností vzhledem k zákazníkovi. Loni totiž oprávnění kupující mohli získat akční slevu při nákupu vyhovujícího Macu se sluchátky AirPods nebo vyhovujícího iPadu s Apple Pencilem. K 24“ iMacu, MacBooku Air nebo MacBooku Pro jste tak dostali AirPody 3. generace nebo AirPody Pro 2. generace se slevou 5 490 Kč (takže AirPody 3 jste měli zdarma, na Pro jste si připlatili 1 800 Kč). Pokud jste sáhli po Macu mini, dostali jste AirPody 2. a 3. generace (s Lightning i MagSafe nabíjecím pouzdrem) nebo AirPody Pro 2. generace se slevou 3 990 Kč (právě tolik stály AirPody 2. generace). Pokud jste dali přednost iPadu, tak při koupi 12,9 nebo 11“ iPadu Pro či iPadu Air jste dostali Apple Pencil 2. generace v ceně 3 559 Kč, takže vlastně zdarma. A to jste ještě ušetřili na samotných produktech.

 

Letos Apple nic takového nepromuje. Akce se má vztahovat na kompletní portfolio počítačů Mac a tabletů iPad, jinak na nic jiného, tedy ani Apple Watch, ani iPhony ani AirPody. MacBook Air tak můžete mít od 26 990 Kč, MacBook Pro od 46 990 Kč, Mac mini od 14 990 Kč, iPad Air od 16 490 Kč a třeba iPad Pro od 26 990 Kč. Slevy jsou tedy spíše kosmetické a pořád může být výhodnější poohlédnout se u nějakého APR či jiného prodejce. Ostatně nákup přes Apple Online Store vám žádné benefity nepřinese, přičemž musíte ještě splnit podmínky akce. Loni akce platila pro následující: 

  • Zaměstnanci libovolné vzdělávací instituce – Způsobilí jsou všichni zaměstnanci veřejných a soukromých vzdělávacích institucí v České republice.  
  • Studenti terciárních škol – Způsobilí jsou studenti, kteří studují nebo jsou přijati ke studiu na instituci terciárního školství v České republice.
  • Rodiče studentů terciárních škol – Způsobilí jsou rodiče nakupující pro své děti, které už studují nebo jsou přijaty k terciárnímu studiu na veřejných nebo soukromých vzdělávacích institucích v České republice. 

 Vše o akci Back to School Applu se dozvíte zde

.