Zavřít reklamu

Společnost Apple v pondělí představila nové AirPods 4, které v jejím portfoliu nahradily vlastně hned troje předchozí AirPody, pokud tedy rozlišíme AirPody 3 na Lightning a MagSafe pouzdro. S postupem času a více dostupnými informacemi, se ale z nové generace stává čím díl zajímavější produkt. 

Už jste jistě zaznamenali ten jeden negativní fakt, a to že Apple z balení AirPods 4 odstranil nabíjecí USB-C kabel. Druhou zajímavostí je, že jejich pouzdro nemá hardwarové tlačítko na párování, ale senzorické na přední straně, na které stačí poklepat. A pak je zde ještě ta podpora platformy Vision, o které jste možná ještě neslyšeli. 

Je levnější Apple Vision za dveřmi? 

Webové stránky Applu totiž potvrzují, že nové AirPods 4 podporují Lossless Audio s ultra nízkou latencí při připojení k Apple Vision Pro. A to si vezměte, že jde o sluchátka za 3 690 Kč respektive 4 990 Kč a Apple Vision Pro v ceně 3 499 dolarů. Dříve byla tato funkce omezena pouze na nejnovější verzi AirPods Pro 2 s USB-C (které u nás stojí 6 790 Kč). 

Pokud budeme číst mezi řádky, může to být jasný náznak toho, že se blíží levnější verze produktové linie Vision, kterou bude chtít Apple zpřístupnit více uživatelům právě tlakem na co nejnižší cenu. To se mu ostatně povedlo už i s novými AirPody, které nemají nijak přemrštěnou cenovku. Logickým cílem společnosti je dostat Vision mezi co nejvíc zákazníků a omezování jeho podpory funkcí jen na ty „Pro“ produkty nedává smysl. 

AirPods 2024 5

Právě proto ustoupil i u iPhonů 16. I s jejich základními modely tak můžete pořizovat obsah pro platformu visionOS. Společnosti přitom k tomu stačilo jen posadit objektivy fotoaparátu vedle sebe, takže nově už nejsou úhlopříčně, jako tomu bylo od verze 12 do verze 15. Kdy se můžeme těšit na novou generaci Apple Vision samozřejmě nevíme, ale představení by se přímo nabízelo na jarní Keynote nebo na WWDC25 v červnu příštího roku.  

Novinky Applu koupíte zde

.