Zavřít reklamu

Je to ten nejlepší iPhone, zároveň je také nejvybavenější a největší, jaký kdy Apple vytvořil. iPhone 16 Pro Max je prostě skvělý, ale má určité faktory, které jsou poněkud rozporuplné.  

Velký displej × velké rozměry 

Je skvělé dívat se na ten úžasný obří 6,9“ displej. Rozdíl oproti iPhonu 15 Pro Max je sice malý, ale patrný. Problém je, že telefon také narostl. Šířka nevadí, výška už ano. Těch 3,1 mm pocítíte především v kapse, ale on je telefon i v ruce méně stabilní, protože má kvůli své výšce také hodně vysoko těžiště, čímž má tendenci přepadat přes ukazováček nebo vás z delšího držení hodně bolí malíček podpírající spodní stranu telefonu.

Dokonalé fotoaparáty × stále větší fotoaparáty 

iPhony patří mezi nejlepší fotomobily po dlouhá léta, a to oprávněně. Baví s nimi fotit, baví se dívat na jejich výsledky. 5× teleobjektiv je pak důvod, proč opravdu modely Pro chtít. Jenže pořád jsme se nedočkali nějaké miniaturizace, ba dokonce nám modul narostl. Ten u iPhonu 15 Pro Max měl 12,4 mm, ten v iPhonu 16 Pro Max má 12,5 mm, a to se nám zde reálně změnil jen ultraširokoúhlý fotoaparát (průměr zůstává stejný, tedy 16,1 mm). Mimochodem iPhone 16 má fotomodul „tlustý“ 11,3 mm.

Ovládání fotoaparátu × ovládání fotoaparátu 

Na jednu stranu je to skvělý prvek, na stranu druhou je poměrně nevhodně umístěný. Na spouštění Fotoaparátu to nevadí, tam to je zkratka užitečná, která funguje v celém prostředí, aplikacích i hrách. Samotný jeho smysl také není k zahození. Je to chytré a graficky líbivé, navíc si toho můžete hodně nastavit, ale je prostě moc daleko od spodního okraje telefonu, takže na něho špatně při ideálním úchopu dosáhnete. Jestli je to promarněný potenciál ale teprve uvidíme.

Antireflexní objektivy × neantireflexní displej 

Apple už aplikuje na celé trio fotoaparátů iPhonu 16 Pro Max antireflexní vrstvu, která by měla více redukovat odlesky světla, čímž by tyto artefakty neměly být na výsledné fotografii tak patrné. A to je rozhodně fajn. Škoda je, že nějaký antireflex nedává i displeji, protože ten na ně stále hodně trpí, a to zejména ve slunném dni a pokud držíte telefon na šířku. Samsung už to třeba u Galaxy S24 Ultra umí.

iPhone 16 (Plus) & 16 Pro (Max) lze zakoupit zde

Při koupi iPhone 16 a 16 Pro u Mobil Pohotovosti dostanete k telefonům zcela zdarma prodlouženou záruku na 3 roky (dárek v hodnotě až 7 200 Kč). A při upgradu ze starého telefonu vás novinka vyjde už za 544 Kč x 26 měsíců, a to díky službě Koupíš, Prodáš, Splácíš. Mrkněte na mp.cz/apple-iphone-16 a zjistěte víc.

.