Zavřít reklamu

Šestý Týden aplikací letošního roku je o návratu Tamagotchi, Metal Slug 2, pozdržení Infinity: Blade Dungeons, mnoha zajímavých aktualizacích, dalších novinek a mnoha slevách v App Store i na Steamu…

Novinky ze světa aplikací

Vývojáři Path zaplatí 800 000 dolarů kvůli porušování soukromí (1. 2.)

Loňský skandál ohledně nepovoleného sbírání osobních kontaktů z adresářů uživatelů aplikací Path se dočkal rozuzlení. Vývojářská společnost stojící za touto sociální sítí se dohodla s americkou Federal Trade Commision (FTC) na podmínkách, že bude v následujících 20 letech kontrolována a nastolí ucelenou politiku zachovávání soukromí. Zároveň za sbírání informací od dětí bez souhlasu rodičů zaplatí 800 tisíc dolarů. Path totiž přiznal, že dříve přijímal registrace od uživatelů mladších 13 let.

Zdroj: TheVerge.com

Jak bude vypadat unikátní multiplayer v Real Racing 3 (3. 2.)

Firemonkeys v rámci svých vývojářských deníků ukázali na videu, jak bude vypadat multiplayer v připravované hře Real Racing 3. Vývojáři kromě klasického multiplayeru nabídnou i hru více hráčů na tahy, což znamená, že každý z účastníků závodu se ke hře může připojit kdy chce, aniž by na něj museli ostatní čekat. Nebude se však jednat o klasický závod proti „duchům“, tahový multiplayer je plně interaktivní včetně kolizí. Hra si sama dopočítá, jak má na kolize reagovat v závislosti na zaznamenané jízdě. Real Racing by měl vyjít už tento měsíc, máme se tedy rozhodně na co těšit.

[youtube id=“P4Cf4U2WArc“ width=“600″ height=“350″]

Zdroj: iMore.com

Po Temple Run: Brave přijde Temple Run: Oz the Great and Powerful (4. 2.)

Během února by se mělo objevit pokračování populární hry Temple Run: Brave zasazené do země Oz. Soudí se tak alespoň z nyní již smazaného tweetu Cecila Foquese, zástupce PR Disney France, jenž na Twitteru uvedl, že hra nazvaná Temple Run: Oz the Great and Powerful se objeví 27. února. Nebylo to poprvé, co by se studia Disney a Imangi spojila, již první Temple Run: Brave vytvářela spolu.

Zdroj: TouchArcade.com

Arrowhead Game Studios oznámili hru Magicka pro tablety

Populární RPG série Magicka, která před dvěma lety vzala útokem MS Windows, se brzy rozšíří i na tablety s iOS či Androidem. Podle vydavatele Paradox Interactive nepůjde o pouhý port originálu, ale o úplně novou hru. Komický ráz celé série podtrhuje název – Magicka: Wizards of the Square Tablet.

Hru podle všeho nevyvíjí tvůrci originálu z Arrowhead Game Studios, ale švédské studio Ludosity, jehož reference zatím nejsou nijak přesvědčivé. Dosavadní snímky ze hry však vypadají zajímavě a podle Paradoxu bychom se měli dočkat řady prvků, které jsou pro sérii Magicka tradiční. Bude to třeba kooperativní mód pro čtyři hráče, klasická kouzla, rázný humor a „roucha všech představitelných barev“.
Vydání je naplánováno na tento rok, přesnější datum zatím vydavatel nestanovil. Zatím se můžeme podívat alespoň na první trailer.

[youtube id=“H_CMv77gc34″ width=“600″ height=“350″]

Zdroj: Polygon.com

Chystá se Max Payne 3 na Mac? (6. 2.)

Na stránkách RockStarNexus.com jeden z přispěvatelů objevil v herní databázi Steamu zmínku o tom, že Rockstar aktuálně testuje hru Max Payne 3 portovanou pro OS X pomocí technologie Cider od TransGaming. Stejnou technologii vývojáři použili při portování série Grand Theft Auto. Vydání Maxe Payna zatím nebylo oficiálně oznámeno, nicméně nebylo by to poprvé, co by databáze Steamu odhalila nadcházející hry, navíc zadané informace vedoucí k tomuto objevu jsou přímo dílem Rockstaru.

Zdroj: InsideMacGames.com

EA spustilo digitální distribuce her Origin pro Mac (7. 2.)

Společnost Electronic Arts oficiálně spustila klienta pro svou digitální distribuci her Origin na platformě Mac. JIž v lednu byla betaverze Originu přístupná pro omezený počet testerů, kteří mimo jiné obdrželi hru Bookworm zdarma, nyní už je dostupná pro širokou veřejnost. Katalog aktuálně čítá celkem 48 her pro Mac, mezi nimi například Batman: Arkham City, LEGO Batman, Harry Potter a Star Wars, Tropico 3 nebo The Sims 3, a to včetně dalších rozšíření a DLC obsahu. Jeden z největších herních vydavatelů se tak pokusí svým Originem konkurovat již zavedeného Steamu. Společnost doposud nabízela své hry převážně prostřednictvím Mac App Store.

Zdroj: MacRumors.com

Infinity Blade: Dungeons pozastaveno kvůli uzavření studia (8. 2.)

Zakladatel Epic Games, Tim Sweeney, oficiálně oznámil, že dlouho očekávaná hra Infinity Blade: Dungeons je aktuálně pozastavena kvůli uzavření vývojářského studia Impossible Studios, které hru vyvíjelo. Prequel Infinity Blade stylizovaný jako akční RPG na způsob Diabla Epic poprvé předvedl při představení iPadu třetí generace, tedy před necelým rokem. Sweeney na stránkách Epic Games sdělil:

„Zavíráme Impossible Studios.

Když se bývalý člen Big Huge Games loni obrátil na Epic, viděli jsme skvělou příležitost, jak pomoci skupině skvělých lidí tím, že je necháme pracovat na projektu, který potřeboval tým. Bylo to odvážné rozhodnutí a lidé z Impossible se do toho pustili s grácií, ale nakonec to nebylo podle našich představ.

Zaměstnancům Impossible Studios jsme poskytli tříměsíční odstupné a k tomu jim dáváme příležitost utvořit novou společnost se jménem Impossible Studios a úžasným logem Impossibear.
To znamená, že Infinity Blade: Dungeons je nyní pozastaveno, než vymyslíme, jak naložíme s projektem dále.“

Zdroj: EpicGames.com

Tamagotchi se vrací jako iOS aplikace (8. 2.)

Na iOS přichází legendární Tamagotchi, které bylo hitem v 90. letech. Jednalo se o malé plastové zařízení sloužící jako přívěšek, v němž se nacházel virtuální domácí mazlíček, o kterého jste se museli starat. Nyní se Tamagotchi vrací jako hra pro iPhone pod názvem Tamagotchi L.i.f.e. Mělo by se jednat o věrnou kopii originální hry, ne tedy o moderní remake jako v případě již dostupné hry Tamagotchi: ‘Round the World. Tamagotchi L.i.f.e. by se mělo v App Store objevit již brzy.

Zdroj: AppAdvice.com

Nové aplikace

Metal Slug 2 – legenda z kabinetů se vrací

Metal Slug je jednou z nejoblíbenějších kabinetových her vůbec. O to je radostnější, že se jednotlivé díly objevují i v App Store. K první a třetí epizodě se nyní přidala druhá a přináší dalších pár intenzivních úrovní, kde budete bojovat proti armádě zlotřilého generála Mordena. Budou vám k dispozici celkem čtyři postavy obou pohlaví, nové zbraně i noví pomocníci, jako velbloud s kanónem nebo mech.

V této ikonické akční skákačce se projdete oproti prvnímu dílu exotickými lokacemi, třeba Bagdádem nebo egyptskou pouští. Kromě hry jednoho hráče hra nabídne i multiplayer prostřednictvím bluetooth. Ovládání je opět i přes absenci fyzické páčky a tlačítek zpracováno na výbornou. Zážitek mincových automatů 90. let se vrací na iOS, můžete ho mít i na vašem Padu nebo iPhone za 3,59 €.

[button color=“red“ link=“http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=211219&a=2126478&url=https://itunes.apple.com/cz/app/metal-slug-2/id589779009?mt=8″ target=““]Metal Slug 2 – 3,59 €[/button]

ProCut X – ovládejte Final Cut Pro X na iPadu

Barevnou klávesnici nahradit iPadem. S takovým nápadem přišli Pixel Film Studios, kteří se živí vydáváním pluginů pro Final Cut Pro. Jejich aplikace ProCutX přemění iPad v ovládací panel pro aplikaci Final Cut Pro X. K dispozici je řada základních funkcí pro ovládání přehrávaného videa v čele s velkým kolečkem pro přesné přetáčení. V budoucích verzích by pak mělo přibýt i hlasové ovládání a možnost propojit hned několik iPadů.

[button color=“red“ link=“http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=211219&a=2126478&url=https://itunes.apple.com/cz/app/procutx-for-final-cut-pro-x/id596946635″ target=““]ProCut X – 21,99 €[/button]

Horizon – kalendář a počasí v jednom

Zajímavé spojení nabízí nová aplikace Horizon, která kloubí kalendář s předpovědí počasí. Mnoho uživatelů používá zvlášť různé kalendáře a také aplikace pro předpověď počasí, ale v Horizon máte vše v jednom. Aplikace nabízí čtrnáctidenní výpis událostí spolu s předpokládanými teplotami a počasím. Zároveň je Horizon využitelný jako plnohodnotný kalendář s několika zajímavými funkcemi, nechybí tedy ani měsíční přehled a podobně.

[button color=“red“ link=“http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=211219&a=2126478&url=https://itunes.apple.com/cz/app/horizon-calendar/id593206559?ls=1&mt=8″ target=““]Horizon – 1,79 €[/button]

Důležité aktualizace

Libre Office 4.0

The Document Foundation vydalo novou verzi svého opensourcového kancelářského balíku LibreOffice. Verze 4.0 má být čistší, ale především přináší větší součinnost mezi různými formáty souborů jako DocX a RTF dokumenty. Lepší je také integrace s dokumenty typu Alfresco, IBM FileNet P8, OpenText a Microsoft Sharepoint 2010. Připravena jsou také některá vylepšení v uživatelském rozhraní, vylepšení výkonu a další.

Tweetbot 2.7 a spoustu integrace

S dalšími velice zajímavými funkcemi přišli Tapbots, v jejich Twitter klientovi Tweetbotu je nyní možné vybrat, v jaké externí aplikaci chcete otevírat odkazy. Už tedy nemusíte být závislí na systémovém Safari, ale můžete použít Chrome či dokonce 1Password. Pokud navíc otevíráte odkazy v Chrome, tak se po zavření otevřeného panelu přesunete zpět do Tweetbotu. V nové aktualizaci také přicházejí náhledy na Vine videa a Flickr obrázky. Tweetbot pro iPhone i iPad pořídíte za 2,69 eur.

Twitter již otevře odkaz z timeline

Oficiální Twitter klient pro iPhone se rovněž dočkal několika novinek. Přepracované byly záložky Connect a Discover. Discover nyní nabízí jednolitý seznam tweetů, trendů, aktivit a doporučených účtů. V obou záložkách je nyní možné snadněji vyhledávat a okamžitě po kliknutí na odkaz se otevře daná webová stránka. Twitter pro iOS je dostupný zdarma.

Amplitube má nového automatického bubeníka

V poslední aktualizaci aplikace pro kytaristy Amplitube poskytli vývojáři z IK multimedia zcela nový nástroj pro nahrávání bubenických partů. Loop drummer je automatický bubeník, který se dá naprogramovat přesně podle potřeby skladby, navíc se přizpůsobí jejímu tempu. Hodí se jak pro nahrávání, tak pro cvičení a improvizace. Zatímco základních pár rytmů je zdarma, všechny ostatní je třeba si dokoupit prostřednictvím In-App Purchases. Za jeden pack dáte 3,59 euro, za kompletní set všech hudebních stylů pak 13,99 euro. Amplitube naleznete v App Store za 17,99 eur, k dispozici jsou i odlehčené verze za 2,69 euro nebo zdarma.

Zite s novými možnosti a vylepšeními

Agregátor zpráv a RSS čtečka Zite obdržela poměrně velkou aktualizaci s mnoha novými funkcemi a vylepšeními. V Aplikace je nově dostupná historie přečtených článků, což je k rychle měnícímu se obsahu velice praktické, přibyla některá nová gesta pro iPhone a iPad, články je možné sdílet i do LinkedIn a Google+, navíc sdílení do Evernote je nyní mnohem propracovanější. Opraveny byly některé nešvary, například často nechtěné udílení palců nahoru/dolu při scrollování a nakonec se změnila i ikona (sovička se asi nikomu moc nelíbila). Zite najdete v App Store zdarma

Skype pro iOS už umí obnovit hovor

Aktualizace pro oblíbenou VoIP aplikaci Skype pro iOS přinesla poměrně zásadní funkci, která automaticky naváže znovu spojení v případě, že vinou špatného signálu Wi-Fi nebo 3G hovor spadne. Tuto funkci už mohou uživatelé znát i z desktopové verze. Dále byly opravené některé další menší chyby, například pořadí konverzací v seznamu. Skype je dostupný v App Store zdarma pro iPhone i pro iPad.

Slevy

Autoři: Michal Žďánský, Ondřej Holzman, Filip Novotný, Jan Pražák

Témata:
.