Zavřít reklamu

Představení nových iPhonů se blíží a je tu poslední Jablečný týden, který o nich zatím jen spekuluje a nemůže mluvit konkrétněji…

Celosvětový podíl iOS v přístupu k internetu meziročně klesl o 11 % (3. 9.)

Podle posledního průzkumu NetApplications bylo zjištěno, že podíl iOS co se přístupu na internet z celého světa klesl oproti loňskému stavu o 11 procentních bodů. V srpnu 2012 zaujímal iOS 65,9 %, o rok později stále vede, ale jen s 54,9% podílem. Druhý Android naopak svůj podíl zvýšil z 20,9 % na 28,1 %. Na výsledky NetApplication se rád odvolává během svých keynote také Apple, nicméně bude zajímavé sledovat, zda poslední propad něco nezmění.

Zdroj: CultOfMac.com

Apple před startem iTunes Radio posiluje iAd tým (4. 9.)

Apple v posledním měsíci usilovně pracoval na posílení svého týmu řídící reklamní systém iAd. Vše totiž musí být připraveno na spuštění hudební streamovací služby iTunes Radio, ve které se bude tým iAd starat o reklamu. Applu se již údajně podařilo získat několik významných značek, kteří mají zájem na iTunes Radio inzerovat. V Cupertinu hledají posily na různé pozice – designové manažery, projektové manažery i inženýry. Audio reklamy se budou v iTunes Radio objevovat každých 15 minut, video reklama přijde každou hodinu (ve chvíli, kdy bude uživatel sledovat displej). Předplatitelé iTunes Match (25 dolarů ročně) nicméně budou moci poslouchat iTunes Radio bez reklam.

Zdroj: MacRumors.com

Keynote Applu bude přenášena živě v Pekingu, Tokiu a Berlíně (4. 9.)

Apple 10. září v Cupertinu představí nový iPhone 5S a iPhone 5C, nicméně živý přenos společně s dalším doplňujícím obsahem nabídne také v dalších třech městech. Exkluzivní přenosy budou moci sledovat novináři v Berlíně, Pekingu a Tokiu. Bude se jednat o videostream z keynote, případně o záznam, aby vše více vyhovovalo časovému posunu. Nejedná se nicméně o převratnou novinku, již dříve Apple podobné akce pořádal v Londýně a Tokiu. Nyní to ale bude poprvé, kdy zavítá do Číny, kde by měl patrně oznámit také dohodu s operátorem China Mobile.

Zdroj: AllThingsD.com

Americký senátor John McCain byl během jednání o intervenci do Sýrie přichycen, jak hraje poker (4. 9.)

Nepříjemnost potkala známého amerického senátora Johna McCaina. Ten totiž ve chvíli, kdy se v Senátu řešila klíčová otázka ohledně amerického intervence do Sýrie, hrál na svém iPhonu poker. McCaina za hraní VIP Poker během klíčového jednání stihla vlna kritiky, nicméně politik odpověděl po svém. Na Twitteru prohlásil: „Skandál! Byl jsem chycen při hraní her na iPhonu během 3+ hodinového slyšení v Senátu – nejhorší ze všeho je, že jsem prohrál.“

Zdroj: CultOfMac.com

Apple testuje iPhony s větším displejem (5. 9.)

The Wall Street Journal informuje, že v Cupertinu testují iPhony s větší úhlopříčkou, než jsme dosud mohli vidět. Apple má dokonce vytvořené prototypy až ve velikosti šesti palců, přičemž současný iPhone 5 má čtyřpalcový displej. Velikosti prototypů se prý pohybují od 4,8 do 6 palců, ale rozhodně se neočekává, že by je Apple mohl v nejbližší době nasadit. Naopak není žádným překvapení, že kalifornská společnost podobné prototypy má. Je to běžná praxe, že pravidelně testuje několik verzí produktu, než ten nejideálnější vypustí na trh.

Zdroj: MacRumors.com

Čínský dodavatel Applu obviněn z porušení několika zákonů (5. 9.)

Apple se opět dostává do křížku s China Labor Watch (CLW), organizací chránící práva dělníků. Její nejnovější obvinění je namířeno proti továrně Jabil Circuit, která se má údajně podílet na výrobě nového plastového iPhonu 5C. CLW prý odhalila miliony dolarů v nezaplacených přesčasech; více než 11 hodin denně pracovní doby vestoje bez odpočinku mimo půlhodinové pauzy na jídlo; přes 100 hodin měsíčních povinných přesčasů, což je třikrát více, než povoluje zákon; diskriminaci při přijímání a další problémy. Jabil Circuit dosud nebyl potvrzen jako dodavatel Applu, nicméně ten na obivnění CLW zareagoval tiskovým prohlášením, v němž jednak potvrdil, že Jabil Circuit patří do jeho rozsáhlého výrobního řetězce, a jednak přislíbil, že celou věc prošetří.

Zdroj: 9to5Mac.com

V krátkosti:

  • 3. 9.: Podle zdrojů serveru MacRumors se již do Spojených států dostávají první dodávky nových modelů iPhonu – iPhone 5S a iPhone 5C. Ty Apple představí 10. září a již se připravuje na to, aby je mohl co nejdříve – patrně už 20. září – začít prodávat.

  • 6. 9.: Podle serveru 9to5Mac se dočkáme vydání nového operačního systému OS X Mavericks na konci října. Apple ho takto naplánoval kvůli tomu, aby se nyní mohl soustředit na iOS 7, který má vyjít za několik dní společně s novými iPhony.

Další události z tohoto týdne:

[related-posts]

.