Zavřít reklamu

Příští týden startuje další ročník velké technologické výstavy Consumer Electronics Show (CES) a zajímavou součástí letošní akce bude oficiální aplikace. Ta nově podporuje technologii iBeacon, díky níž se bude pořádat tzv. scavenger hunt…

Český ekvivalent pro scavenger hunt zřejmě neexistuje, nicméně se jedná o hru, kdy se jednotlivci nebo týmy snaží najít a lokalizovat různé předměty či místa a donést je na místo určení nebo je alespoň posbírat. A právě pro to je technologie iBeacon, kterou poprvé přestavil Apple na loňské vývojářské konferenci WWDC, jako stvořená.

Uživatelé iOS a Android zařízení s oficiální CES aplikací budou moci prozkoumávat různé pavilony a objekty výstavy, kde budou sbírat odznaky za každé iBeacon stanoviště, na které narazí. První tři hráči, kteří získají všechny iBeacon odznaky, získají hodnotné ceny, jež obsahují tablety, fitness náramky a další.

„Tohle je jedna z nejvíc cool aplikací zabývající se detekcí přiblížení, na které jsme pracovali,“ uvedl Marc Wallace, výkonný ředitel a zakladatel společnosti Radius Networks, s níž CES spolupracuje a která poskytuje pro mobilní aplikace iBeacon platformu. „Tohle je také jedna z prvních a reálných aplikací, které demonstrují schopnosti technologie iBeacon. Ukazuje, že iBeacon není jen o reklamě, ale také o přínosu nových a inovativních řešení na trh. Jsme nadšení, že můžeme být součástí toho všeho.“

iBeacon v polovině loňského roku představil Apple. Jedná se o nízkoenergetické vysílače, které s mobilními zařízeními komunikují přes Bluetooth LE a vyměňují informace o identifikaci a vzájemné vzdálenosti. Jakmile se tedy iPhony, iPady s Bluetooth 4.0 či vybrané produkty Samsungu objeví v blízkosti iBeacon vysílače, objeví se na zařízení notifikace s různými informace o daném místě, produktu apod.

Jedním z prvních, kdo tuto technologii nasadil, byl pochopitelně Apple, a to ve svých Apple Storech. iBeacon se objevuje i v různých kavárnách a nasadit ho hodlají i na stadionech americké MLB.

[app url=“https://itunes.apple.com/cz/app/id725163416?mt=8″]

Zdroj: MacRumors
.