Zavřít reklamu

„Jasnější, svěžejší, čistší, jednodušší.“ Taková je podle vývojářského studia FiftyThree nová verze kreslicí aplikace Paper. Tento populární grafický nástroj se konečně dočkal redesignu dle nejnovějšího operačního systému iOS 7 a přináší také několik nových užitečných funkcí.

Aktualizace s číslem 1.6 představuje mnoho změn, řada z nich ovšem není na první pohled patrná. Není se čemu divit, Paper by 53 je ve své základní podobě pouze čistý, nepopsaný kus papíru. Jak se však plocha začíná zaplňovat, objevují se menší i větší změny k lepšímu.

Jsou to například rychlejší a přehlednější menu, zjednodušené ikony, nová písma i vizuálně přívětivější desky jednotlivých žurnálů. Hlavním cílem těchto změn byla podle vývojářů větší čitelnost. „Je to stále ten samý Paper, který mají tvůrci po celém světě tak rádi, ovšem se svěžejším a čitelnějším vzhledem,“ uvádí FiftyThree na firemním blogu.

Kromě vizuálních změn obsahuje dnešní aktualizace také dvě velké funkční novinky. První z nich je vylepšené zoomování – po přiblížení nyní Paper uzpůsobí velikost nástrojů Draw, Color, Erase a Blend, což umožňuje přesnější a detailnější úpravy v menším měřítku.

Další vylepšení umožňuje jednodušší nastavení tloušťky nástrojů Draw a Erase během samotného kreslení. Pokud chceme nakreslit malou tečku, stačí na displej pouze krátce klepnout. Větší tečku nebo čáru pak vytvoříme delším přidržením prstu či stylusu. „Hvězdnatou oblohu nebo strakaté krávy teď nakreslíte snáze než kdy dřív,“ uvádí s nadsázkou FiftyThree.

Nová aktualizace je k dispozici v obchodě App Store a stejně jako samotná aplikace je bezplatná. Vývojářské studio FiftyThree se dnešním updatem po delší době objevilo na stránkách technologických serverů bez kontroverzních konotací. V minulých týdnech se totiž tvůrci Paperu opřeli do Facebooku, který stejným názvem pojmenoval svou novou sociální aplikaci.

Zdroj: FiftyThree

[app url=“https://itunes.apple.com/cz/app/paper-by-fiftythree/id506003812?mt=8″]

.