Zavřít reklamu

Minulý víkend bylo odstaveno diskuzní fórum on-line podpory společnosti Apple, protože došlo zřejmě k útoku na její webové stránky. Apple dále po předchozích útocích zvýšil zabezpečení pro ID účty.

Diskuzní fórum odstaveno
Uživatelé oznámili, že webové stránky oficiálního fóra on-line podpory byly od minulé soboty nedostupné. Prý se tak stalo po zobrazování zprávy “For fun, by tojen” přímo na stránkách centra podpory.

Pokud jste po tomto hacku zadali webovou adresu diskuzního fóra on-line podpory, byli jste následně přesměrováni na URL “backsoon/discussionstempaway”, kde vám bylo sděleno: “we’re sorry, Apple Discussions is temporarily unavailable. We’ll be back soon. Until then, please visit http://www.apple.com/support.“ (nebo-li “omlouvám se, diskuze společnosti Apple je v současné době nedostupná. Brzy to zprovozníme. Do té doby prosíme navštivte http://www.apple.com/support.“).

Diskuzní stránka zůstala offline po celý zbytek víkendu. Některým uživatelům se však podařilo na tuto stránku dostat. Stačilo zadat URL discussions.apple.com nebo použít uloženou záložku. Pouze vstup do fóra přímo přes stránku Applu nebyl možný.

To naznačuje, že útok mohl mít za cíl externí DNS servery nebo doručování obsahu. Na následujícím screenshotu si můžete prohlédnout, jak hacknutá stránka vypadala.

Zvýšení bezpečnostních opatření iTunes účtů
Velké množství uživatelů bylo znepokojeno tím, že se musí přihlašovat na stránkách podpory pod svým Apple účtem, na kterém mají přidanou kreditní kartu. Ta by mohla být zneužita při podvodných nákupech na iTunes, jak jsme tomu mohli být zhruba před měsícem svědky (1. článek, 2. článek).

Aby se předešlo dalšímu hackování iTunes účtů, byla zvýšeno jejich zabezpečení, dále Apple doporučuje uživatelům, aby prohlíželi své provedené nákupy v iTunes a pokud by objevili nějakou nesrovnalost, tak ať si okamžitě změní heslo.

Po uživatelích je také vyžadováno, aby ověřili své informace, když se přihlásí na svůj iTunes účet na novém zařízení (při použití iTunes účtu na Macu, Apple TV, iPhonu, iPodu touch nebo iPadu). Dále je vyžadováno, aby heslo pro iTunes účet obsahovalo nejméně 8 znaků. Pokud heslo uživatele nebude tyto bezpečnostní podmínky splňovat, tak po přihlášení na některé z výše zmíněných zařízení bude uživatel vyzván ke změně hesla. Nám nezbývá než doufat, že tyto kroky alespoň trochu uchrání naše účty od zneužití.

Zdroj: www.appleinsider.com
.