Zavřít reklamu

Kauza „Bendgate“ byla loni na podzim po vydání nových iPhonů velkým mediálním tématem. Zjistilo se totiž, že když na velkou plochu iPhonu 6 Plus výrazněji zatlačíte, ohne se. Nelichotivého (byť ne z pohledu fyzikálních zákonů příliš překvapivého) faktu se hned chytla konkurence a z Applu si utahovala. Jenže jak se ukázalo, takový Samsung si nyní naběhl na vlastní vidle.

Společnost SquareTrade, specializující se na záruky různých produktů, podrobila „ohýbacímu“ testu novinku Galaxy S6 Edge od Samsungu a výsledky jsou jasné: chytrý telefon z Jižní Korei se ohýbá úplně stejně jako ten z Cupertina.

Telefony Galaxy S6 Edge, iPhone 6 Plus a také HTC One M9 absolvovaly test na novém stroji SquareTrade, který změří, pod jakou zátěží se produkt ohne. Galaxy S6 Edge od Samsungu se začal ohýbat pod tlakem 55 kilogramů, což je stejná síla, která ohne také iPhone 6 Plus.

[youtube id=“3Y7tPczbOec“ width=“620″ height=“360″]

Zatímco iPhone se ale při takové zátěži jen ohne, telefonu od Samsungu praskne také jeho zakřivený displej.

Do bodu, který je označen jako „katastrofické selhání“, tedy kompletní zničení přístroje, se S6 Edge dostal po vahou 68 kilogramů, iPhone 6 Plus dokonce vydržel zhruba o 13 kilogramů více. Pro srovnání se v testu objevilo také HTC One M9, které sice vydrželo větší tlak, jenže kvůli nešťastně umístěnému zapínacímu tlačítku bylo po testu nepoužitelné.

Výsledky „ohýbacího“ testu nejsou nijak zvlášť překvapivé. Fyziku oklamat nejde a pod jistým tlakem se kov nebo hliník vždy ohne. Úsměvné je sledovat pokračování kauzy „Bendgate“ spíše kvůli tomu, že Samsung při představování svého nového telefonu vtipkoval, že jeho produkt netrpí stejnými konstrukčními slabinami jako iPhone. Vedle toho se navíc nyní Jihokorejcům vrací i podzimní vtípek z Twitteru.

Zároveň můžeme očekávat, že se co nevidět objeví také test s Galaxy S6, ten nemá zakřivený displej a výsledky by proto mohly být o něco jiné. Již nyní je ale jasné to, že oproti iPhonu 6 Plus ani on nijak zvlášť větší tlak vydržet nemůže.

Zdroj: MacRumors
.