Zavřít reklamu

Od představení iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15 aktuálně uběhlo již několik dlouhých týdnů. Během nich se na našem magazínu každý den věnujeme rozboru nových funkcí a vylepšení, které s těmito systémy přibyly. Zmíněné systémy byly představeny na tradiční vývojářské konferenci WWDC, která se koná každoročně v létě. Ihned po skončení úvodní prezentace na konferenci WWDC došlo k vydání prvních vývojářských beta verzí systémů, později pak také k vydání veřejných beta verzí. Aktuálně už jsou k dispozici třetí vývojářské beta verze, které nové funkce ještě vylepšují a rozšiřují. V tomto článku se podíváme na další novou možnost z iOS 15.

iOS 15: Jak ve Fotkách zobrazit veškeré fotografie, které byly sdílené s vámi

Hned několika vylepšení se v iOS 15 dočkala také aplikace Fotky. Mezi jedno z nejlepších vylepšení patří Live Text, potažmo Živý text, pomocí kterého jste schopni pracovat s textem, který se nachází na vyfocené fotografii či obrázku. Kromě toho jsou k dispozici také nové funkce vzpomínek, které lze tvořit ještě lépe. Zmínit pak můžeme také sekci Sdíleno s vámi, která je kromě Fotek k dispozici i v jiných aplikacích. V této sekci se vám zobrazí fotografie a videa, která s vámi sdílela nějaká osoba přes Zprávy. Pojďme se společně podívat, jak ve Fotkách zobrazit veškeré fotografie, které byly sdílené s vámi:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu s iOS 15 přesunuli do nativní aplikace Fotky.
  • Jakmile tak učiníte, tak se ve spodním menu přesuňte do sekce s názvem Pro vás.
  • Následně pak sjeďte o kus níže, a to až k sekci Sdíleno s vámi.
  • Zde se jako první zobrazí obsah, který byl s vámi sdílený naposledy.
  • Pokud klepnete na Zobrazit vše vpravo nahoře, tak si můžete zobrazit veškerý s vámi sdílený obsah.

Pomocí výše uvedeného způsobu si tedy můžete ve Fotkách v iOS 15 zobrazit veškeré fotografie, které byly s vámi sdíleny. Jestliže na jednu z fotek klepnete, tak se vám v horní části obrazovky zobrazí, od koho byla fotka sdílena. Po rozkliknutí fotky můžete ve spodní části obrazovky klepnout na Save Shared Photo, čímž se fotka uloží do vaší knihovny fotografií. Klepnete-li na jméno jedince v horní části obrazovky, tak se vám fotografie automaticky vloží do zprávy a ocitnete se v konverzaci s osobou, čímž lze na fotku ihned reagovat.

Redaktor (nejen) magazínu Jablíčkář, kterého baví informační technologie všeobecně. Kromě práce jsou jeho vášní také sportovní automobily. O společnosti Apple píše již několik let a život bez jablečných produktů už si nedovede představit.

Všechny články autora

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více



.