Zavřít reklamu

Na YouTube fungoval poměrně dlouhou dobu kanál EveryAppleVideo, na kterém byly umístěny všechny oficiální videoklipy, které společnost Apple vydala od roku 1980. Kanál byl na YouTube následně zablokován a autor tak byl nucen založit EveryAppleVideo v2. Jsou to však tři dny, co na reddit umístil zprávu, že přišla blokace i na tento kanál. Veřejnou cestou se tak pokusil najít místo pro téměř 80GB souborů, které by jinak upadly v zapomnění. Situace se během posledních 72 hodin vyřešila a celá databáze je znovu online!

Autorovi kanálu se ozval reddit uživatel /u/-Archivist který, jak již název napovídá, archivuje všechno možné na svém obrovském petabytovém úložišti a následně vše nabízí volně ke stažení. Přes víkend proběhl veškerý transfer a nyní je k dispozici torrent, který obsahuje vše, co bylo původně na oněch YouTube kanálech. Jedná se o tedy o veškerou oficiální videoprodukci Applu z období 1980-2017.

Celý archiv má 67,2GB a torrent soubor najdete zde. Pokud torrentům neholdujete nebo (pochopitelně) nechcete stahovat téměř 80GB dat, vše je dostupné ještě ve webovém adresáři, který najdete zde. Videa jsou v adresáři chronologicky roztříděná podle jednotlivých dekád a následně podle jednotlivých roků. Můžete si tak bez problému vyhledat vaši oblíbenou reklamu či produktový spot pokud víte, z jakého roku pochází.

apple archive 2
Zdroj: Reddit

.