Zavřít reklamu

Zanedlouho tomu bude již rok, co Alza překvapila veřejnost netradičním konceptem bezobslužné pobočky na pražské Floře. Na konci června k ní pak přibyla vylepšená Prodejna budoucnosti, jež se nachází nedaleko zastávky metra Budějovická. Od pátku 2. listopadu mohou zákazníci Alzy nakupovat již ve třech futuristických pobočkách. Největší tuzemský e-shop totiž otevřel další moderní prodejnu v prostorách frekventované stanice metra B – Můstek, která se od předchozích liší několika detaily a Alza ji využije zejména ke zvládání předvánoční špičky.

Nová výdejna je první kamennou pobočkou Alzy v historickém centru Prahy a firma věří, že její umístění na frekventovaném dopravním uzlu zákazníkům ještě více usnadní vyzvedávání objednávek například při cestě z práce. V neposlední řadě pomůže i s odbavením zakázek v rámci předvánoční nákupní horečky.

Třetí pobočka o velikosti zhruba 50 metrů čtverečních má dvě oddělené části – vstupní vestibul pro vytváření objednávek, platby a komunikaci s video operátorem a část výdejní se 400 úložnými sloty, které se zákazníkovi zpřístupní okamžitě po uhrazení zakázky.

Velikosti boxů odpovídají nejprodávanějším produktům, jež si lidé do těchto poboček nechávají doručit (mobilní telefony, notebooky, domácí elektronika, příslušenství, sportovní vybavení) a chybět opět nebudou ani sloty na velké televize a další rozměrné zboží. Velkou výzvou bude pro firmu rychlé zásobování v samotném centru Prahy, jehož chce výhledově docílit pomocí závozů čistě elektrickými automobily.

Provoz bezobslužných prodejen se Alze velmi osvědčuje – od ledna už společně vygenerovaly obrat téměř 45 milionů korun a odbavily necelých 40 tisíc zakázek.

Alza prodejna bbudoucnosti mustek
.