Zavřít reklamu

AirPods jsou skvělé v mnoha ohledech, ale jejich jednoznačně nejsilnější stránkou je jednoduché párování s iPhonem nebo iPadem a spolu s tím také rychle přístupný ukazatel stavu baterie, který se na displeji automaticky zobrazí po otevření nabíjecího pouzdra. Bohužel v případě macOS není integrace sluchátek a počítače na tak pokročilé úrovni. Uživatelskou zkušenost však mění aplikace AirBuddy, která na macOS přidává v podstatě totožný grafický prvek ukazatele baterie jako na iOS a navíc zjednodušuje připojování AirPodů k Macu.

Při snaze na macOS připojit AirPods je obvykle potřeba zavítat buďto do předvoleb systému nebo sluchátka si vystačit s ikonami bluetooth či zvuku v hornímu řádku nabídek. Po nainstalování AirBuddy se ale celý proces výrazně zjednodušuje. Stačí totiž v blízkosti Macu jen otevřít pouzdro AirPods a na obrazovce se okamžitě objeví okno s informacemi o kapacitě baterie pouzdra i sluchátek a také s tlačítkem pro možnost okamžitého připojení. Stačí tedy jeden klik a sluchátka jsou ihned s počítačem spárovaná.

Umístění boxu na obrazovce lze definovat v nastavení aplikace. Konkrétně se může prvek zobrazovat v pravém rohu, levém rohu nebo uprostřed. Kromě AirPods je AirBuddy kompatibilní také se všemi ostatními sluchátky, jež disponují čipem W1, tedy s řadou produktů od Beats. Aplikace také přidává widget „Batteries“ do Oznamovacího centra, kde se zobrazí aktuální úroveň nabití Macu, sluchátek a dokonce i připojeného iPhonu nebo iPadu.

AirBuddy se vyplatí zejména těm, kteří často připojují AirPods k macOS a případně je používají střídavě s iPhonem a Macem. Jde o užitečnou utilitu, kterou osobně využívám na denní bázi a často mi usnadňuje proces připojování sluchátek.

Za aplikací stojí známý vývojář Guilherme Rambo, který spolupracuje se zahraničním serverem 9to5Mac. AirBuddy je placená a minimální poplatek za ni činí 5 dolarů. Její tvůrce však garantuje, že v případě nespokojenosti vám vrátí celou částku zpět. Ke své funkčnosti AirBuddy vyžaduje Mac s Bluetooth LE na kterém běží macOS Mojave.

AirBuddy
.