Zavřít reklamu

Líbila se vám nějaká jailbreak aplikace, ale nikdy jste si nechtěli nechat jailbreaknout svůj iPhone? Či případně jste se báli, že se během jailbreaku něco pokazí a vy budete muset přemýšlet, jak dát věci zpátky do pořádku? Pokud jste majitelem počítače s operačním systémem MacOS, tak pro vás přichází řešení s názvem InstalllerApp.

Mac aplikace InstallerApp pochází od týmu RipDev, známý především lidem, kteří začínali s iPhone první generace. Právě tento tým vytvořil aplikaci Installer, díky které jsme si mohli doinstalovávat do telefonu první aplikace od třetích stran, u první generace iPhone totiž něco takového jako Apple Appstore neexistovalo. Autoři tuto aplikaci popisují jako takové iTunes pro jailbreak aplikace. 

Po spuštění InstallerApp budete muset do telefonu nainstalovat některé komponenty. Narozdíl od jailbreaku ale neotevírá celou systémovou partition pro aplikace třetích stran, proto autoři garantují větší bezpečnost a stabilitu. Narozdíl od Cydie zabírá pouhých 1,2MB místo 32MB. Celkově byl kód údajně velice optimalizovaný pro maximální výkon. InstallerApp umí pracovat s repozitářemi jak z Installer, tak ze Cydie. Pokud ale budete instalovat jailbreak aplikace ze Cydie, tak se stane systémový disk zapisovatelný a tím se samozřejmě riziko ohrožení stability zvyšuje.

Osobně musím říct, že se mi Cydia nikdy nelíbila. Vadilo mi, že nemám absolutně přehled, co mi to všechno zkouší instalovat a k čemu to. Proto mi Cydia do telefonu nesmí. InstallerApp stojí $7 a licence platí až pro 3 zařízení Apple iPhone. Windows verze je zatím ve vývoji a možná podpora iPod Touch se zatím jen prozkoumává. Pokud jste někdo InstallerApp vyzkoušel, tak určitě dejte vědět pod článkem.

.