Zavřít reklamu

Silikonový kryt, kožený kryt, průhledný kryt – nudné trio krytů Applu na jeho iPhony, které už je zde s námi řadu let a mění se jen jeho barvy. S iPhony 12 sice přišla podpora technologie MagSafe, ale po designové stránce kryty nijak nezměnila. Apple by se tak mohl více odvázat. 

Nechceme Applu nijak křivdit, proto je vhodné uvést také, že nabízí ještě svůj kožený návlek na iPhony 12. Protože se ale asi nejednalo o přílišný prodejní úspěch, s iPhony 13 jej už neuvedl. V zásadě se tak dá říci, že pro své vrcholné portfolio telefonu nabízí jen jeden typ pouzdra o třech různých materiálech (v Apple Online Store nejdete ještě dvojici krytů společnosti OtterBox). A není to trochu málo?

Je až s podivem, jak se někdy dokáže Apple odvázat a udělat skutečně designově odvážné rozhodnutí, co se alespoň vzhledu jeho hardwaru týče. Řeč je samozřejmě o 24“ iMacu a 14 a 16“ MacBoocích Pro. Co se ale příslušenství týče, nepochopitelně se drží značně při zemi. Přitom právě ono příslušenství dokáže neinvazivně změnit vnímání celého zařízení. Minimálně u pořád hodně podobně vypadajících iPhonů by to na škodu nebylo.

Stále stejné materiály 

Máme zde průhledný kryt, který je vyrobený ze směsi opticky čirého polykarbonátu a pružných materiálů. Silikonový kryt je samozřejmě vyrobený ze silikonu (s jemnou podšívkou) a kožený je vyrobený ze speciálně činěné kůže, která je jemná na dotyk a postupem času se na ní vytváří přirozená patina. 

Na průhledném krytu není nic pěkného, když ještě vezmete v potaz značně rušivé magnety. Silikonový kryt se neskutečně špiní a nevzhledně zachytává prach. Kožený je pěkný ze začátku, stárnutí ani tak nevadí, jako spíše to, že s postupem času začne lepit. K tomu je navíc zbytečně těžký. Proč nám ale Apple nenabídne něco jako je tvrzený TPU nebo aramidové vlákno?

Aramid je odolný materiál, a to dokonce i vůči poškrábání, takže telefon bude ve vaší kapse i kabelce, batohu, kdekoli prostě vždy v bezpečí. Zároveň přidává na přilnavosti, takže se drží o poznání lépe. Samsung toto pouzdro nabízí např. pro svůj Z Flip3. Tato společnost nicméně poměrně boduje i se vzhledem pouzder pro tento typ telefonu. Jistě, jedná se spíše o módní telefon, ale invence zde Samsungu nelze upřít. Toto příslušenství totiž vypadá prostě dobře. 

A pak je zde ještě speciální antibakteriální ochrana, která se v dnešní době skutečně hodí. Takový kryt nebo pouzdro, je pokryté antimikrobiální vrstvou, čímž zabraňuje mikrobiálnímu růstu a přispívá k ochraně proti některým bakteriím. Společnost Samsung tuto ochranu nabízí zejména u svých flipových pouzder. Nápady zde tedy jsou, a kde se Apple inspirovat rozhodně má. Tak doufejme, že se třeba už na jaře s iPhonem SE 3. generace dočkáme něčeho skutečně zajímavého. 

.