Zavřít reklamu

Apple Watch jsou primárně určené k tomu, aby měřily vaši aktivitu a sledovaly zdraví. Nutno zmínit, že obě tyto činnosti jablečné hodinky zvládají opravdu skvěle, především pak ty novější modely, které disponují moderními funkcemi. Mimo jiné ale Apple Watch samozřejmě skvěle plní svou funkci coby prodloužení ruka iPhonu. Co se týče sledování zdraví, tak vás hodinky mohou upozornit na nějaký problém, například se srdcem. Kromě toho se ale snaží některým problémům předejít, a to různými připomínkami – například pro postavení se, uklidnění se apod.

Jak na Apple Watch deaktivovat připomínky stání

V případě, že máte vaše Apple Watch ve výchozím nastavení, tak vám několikrát denně přijde notifikace, která vás vyzve k tomu, abyste se postavili. Správně byste se měli na chvíli postavit každou hodinu, čímž mimo jiné splníte denní kroužek stání. Některým uživatelům však tyto notifikace mohou vadit, což je samozřejmě pochopitelné. Dobrou zprávou je, že i na tohle Apple myslel a přišel s možností, díky které si připomínky pro postavení se můžete deaktivovat. Stačí, abyste postupovali následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašich Apple Watch stisknuli digitální korunku.
  • Následně v seznamu aplikací najděte a rozklikněte aplikaci s názvem Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde najděte a otevřete sekci Aktivita.
  • Zde už jen stačí, abyste pomocí přepínače deaktivovali možnost Připomínky stání.

Pomocí výše uvedeného postupu tedy můžete na vašich Apple Watch deaktivovat zobrazování připomínek stání. Jakmile deaktivaci provedete, tak už vás jablečné hodinky nebudou přes den nutit k tomu, abyste se postavili. Sice tímto způsobem budete mít klid od notifikací, každopádně berte na vědomí, že to s vámi Apple tak nějak myslí dobře. Především při sedavé práci byste se měli pravidelně protahovat a postavit na nohy, abyste zůstali zdraví. Připomínky stání můžete jednoduše (de)aktivovat i na iPhonu v aplikaci Watch, kde přejděte do Moje hodinky → Aktivita a deaktivujte možnost Připomínky stání.

.