Zavřít reklamu

Dnes v 19:00 našeho času bude pořádat Google svou Keynote, jejíž hlavní hvězdou mají být Pixely 9. Dojít by ale mělo i na Pixel Watch 3. generace a ohebný telefon Pixel Fold 2. generace, stejně jako na vydání Androidu 15. Mají být jablíčkáři v klidu? 

Položili jste si někdy otázku, co byste si pořídili za telefon, kdyby to neměl být iPhone? Máme zde velice kvalitní Samsungy, stejně jako dravé čínské značky. Osobně by se mi ale líbil právě Pixel od Googlu (což neznamená, že ho chci). Je tomu proto, že je od společnosti, která vyvíjí i systém a čip, právě podobně jako Apple, kdy jsou tedy telefony Pixel iPhonům nejblíže.

Jiná doba 

Google musí vyvíjet hardware kvůli tomu, aby na něm mohl prezentovat svůj software – to je jeho hlavní zdroj příjmů. Ze začátku byly jeho prodeje mizerné, nicméně s postupem času, a jak tlačí do marketingu, se jeho produkty dostávají do většího povědomí. Ostatně i v tuzemsku už letos rozjel oficiální internetový obchod.

Těžko říci, kolik společnost tratila na tom, že představovala Pixely až v říjnu, tedy po iPhonech. Právě toto se totiž snaží letos zvrátit, což dokládá tu snahu více uspět. Z října se tedy Keynote přesunula na srpen. Léto je přitom špatné období, protože pozornost zákazníku je utlumena dovolenými, ale i tak to Google zkusí jen proto, aby váhavé střelce přesvědčil o tom, že se jim Pixel vyplatí více, jak iPhone a Pixel Watch jak Apple Watch. Svou druhou skládačkou pak bude reagovat na ty Samsungu, které jihokorejská společnost představila v půlce července.

Někteří analytici tvrdí, že krok Googlu uspořádat akci v srpnu namísto října je známkou toho, že společnost konečně bere hardware a smartphony vážně. Prodeje Pixelů mají pomalý, ale stabilně rostoucí trend a brzy můžeme vidět, jak promlouvají do celosvětových statistik (kde jsou zatím vedeny jako „ostatní“). Navíc rozhodnutí Googlu přeskočit v kalendáři Apple by mohlo být známkou toho, že je přesvědčen, že jeho funkce AI jsou mnohem lepší než Apple Intelligence.

I Android 15 tedy vydá dříve jak vyjde iOS 18. Zde je to ale těžké vzhledem k tomu, jak novou verzi systému přijímají ostatní výrobci a to, jak rychle jim stihnou odladit své nadstavby. Chcete-li sledovat, jestli Google skutečně dokáže Applu nějak zavařit, stačí sledovat video výše. Jak bylo zmíněno hned v úvodu, akce začíná dnes v 19:00. 

.