Zavřít reklamu

Tím posledním velkým produktem Applu je pořád relativně čerstvé Vision Pro, který ale kdo ví jaké prodejní úspěchy neslaví. Lidi jej jednoduše ke své práci a životu nijak nepotřebují, navíc je skutečně předražený. Podobně ale může dopadnout i to, co společnost chystá dále. 

Ono soudit něco dopředu, je samozřejmě snadné. Předně nevíme jistě, co za produkt se přesně chystá a nemáme o něm ani více informací než těch pár střípků, nicméně z nich už můžeme nějak vycházet. Vzhledem k ne úplnému úspěchu Vision Pro, spíše přežívajícím tabletům a nevýrazné nabídce HomePodů se o chystané novince nedá nic víc než pochybovat. Má jí být už dříve spekulovanou kombinaci domácího robota a iPadu za 1 000 dolarů (cca 23 tisíc Kč bez daně).

Apple TV HomePod 6

Vize chytré domácnosti 

Nejlepším chytrým displejům na trhu v současnosti dominují Amazon a Google. Apple zde nijak nefiguruje. Podle Marka Grumana z Bloombergu by ale již brzy mohl. Společnost údajně pracuje na projektu displeje, který by sloužil jako centralizované řídicí centrum chytré domácnosti. Zjednodušeně řečeno, by se mělo jednat o chytřejší HomePod s mechanickým ramenem, na kterém je umístěn hloupější iPad.

Rameno by se mohlo naklánět nahoru a dolů, otáčet se o 360 stupňů a automaticky se orientovat směrem k uživateli podle toho, jak se pohybuje kolem (při hovoru). K tomu by zde byla kombinace Siri a Apple Intelligence, takže se budou rozpoznávat lidi v místnosti a půjde interagovat se službami Applu.

Dočkat bychom se mohli v roce 2025 či 2026. Cenu už jsme zmínili a není zrovna malá vzhledem k tomu, že Amazon v podstatě nabízí to stejné, ale za 249 dolarů (Amazon Echo Show 10). I když na zařízení údajně pracuje tým „několika stovek lidí“, ani Apple Car jsme se nedočkali, že? 

Apple však již má dobrý, i když drahý, chytrý reproduktor, rozvíjejícího se hlasového asistenta s umělou inteligencí a nejlepší tablet na trhu. Zdá se, že spojení těchto tří věcí do nového produktu s cílem sesadit z trůnu Amazon a Google na technologii chytré domácnosti má pro něho velký smysl (a to i bez efektní robotické paže). Uvidíme, jestli bude mít smysl i pro zákazníky. 

.