Zavřít reklamu

Pokud se zrovna nevyžíváte v prohrabování se historií, tak vězte, že letošní zářijová Keynote bude první, která proběhne v pondělí a představí se na ní nové iPhony. Obvykle to totiž bylo úterý nebo středa, kdy pak předobjednávky nového hardwaru začínaly v pátek. I to se ale možná změní. 

Keynote s představením nových iPhonů patřilo buď úterý nebo středa, a to už od roku 2011 (i s ohledem na modely iPhonu SE). Pondělní představení tak navazuje na dobu ještě před iPhonem 4S, tedy éru Steva Jobse. iPhony 3G, 3GS a 4 totiž byly představeny vždy v pondělí, ale mohl za to především ten fakt, že se jednalo o úvodní Keynote k WWDC, až od roku 2011 jde o samostatnou událost. 

Ať už pak byla Keynote v úterý nebo ve středu, nové produkty začal Apple předobjednávat v pátek, následující pátek pak začal ostrý prodej. Jenže nyní jsou zde zprávy o tom, že když už se posunulo datum samotné události o den dopředu, měly by se o den dopředu posunout i předobjednávky, a tedy logicky i samotný prodej. K prvnímu by tedy mělo dojít už 12. září a ke druhému 19. září. 

Je to vlastně dobrá zpráva 

S touto informací přispěchal německý blog Macerkopf, který má informace od jím ověřeného zdroje. Ve finále to ale nejsou nijak špatné zprávy. V prvním případě jde o to, že se představení dozvíme o den dříve, než jsme mysleli a v druhém, že nové iPhony, Apple Watch a AirPody budeme moci mít doma už také o den dřív. 

Čtvrtek by měl navíc výhodu v tom, že ne všechny zájemce stihnout rozvážkové společnosti obsloužit už v pátek, a zákazníci tak musí čekat celý víkend až do pondělka. Takhle by se těm na odlehlejším a hůře dostupném místě zkrátila čekací doba o dva dny, což je jistě pozitivní. Kdyby z tohoto tedy Apple udělal nový trend, rozhodně bychom se na něho nezlobili. 

.