Zavřít reklamu

Nový operační systém OS X Mountain Lion obsahuje kromě jiného integraci sociálních sítí. Zatím je do systému začleněn jen Twitter, ale s příchodem iOS 6, který je očekáván v září, se uživatelé dočkají i integrace Facebooku. Sociální sítě stále hýbou světem a vypadá to, že jím hned tak hýbat nepřestanou. Je tedy pozitivní pracovat se systémem, který nám usnadňuje „život“ v těchto sociálních sítích a šetří nám tak spoustu času. V OS X Mountain Lion lze sdílet prakticky cokoli a odkudkoli. Jedna maličkost však může mnohé uživatele rozladit. Tou je absence Facebook chatu v systémových Zprávách, povedeného nástupce iChatu.

Je samozřejmě možné, že tento nedostatek zmizí s příchodem iOS 6 a s ním spojenou integrací Facebooku do obou operačním systémů od Applu. Není ovšem nutné čekat do podzimu. Facebook chat lze do Zpráv poměrně snadno přidat pomocí protokolu Jabber a právě k tomuto účelu slouží následující návod.

  • Otevřete si Zprávy a otevřete si jejich Předvolby. Poté zvolte kartu Účty a pomocí tlačítka (+) v levé spodní části si přidejte nové konto typu Jabber.
  • Nyní následuje jednoduché nastavení. Za název účtu zvolte username@chat.facebook.com, přičemž za „username“ si dosaďte své uživatelské jméno na Facebooku. Tento údaj se prakticky nepoužívá, protože přihlášení do Facebooku probíhá přes e-mailovou adresu. Pro názornost přikládám obrázek, podle kterého tento údaj naleznete.

  • Zbývá vyplnit ještě vaše facbookové heslo. Poté je nutno rozkliknout Volby serveru a vyplnit Server: chat.facebook.com a Port: 5222.
  • Klikněte na Hotovo. Od této chvíle se vám budou v seznamu kamarádů zobrazovat i přátelé z Facebooku.

[do action=“sponzor-poradny“/]

.