Zavřít reklamu

Apple pokračuje ve svých aktivitách na menších trzích a od dnešního dne můžete začít stahovat českou či slovenskou lokalizaci MacOS vytvořenou přímo společností Apple!

Lokalizaci si může stáhnout kdokoli, kdo vlastní Snow Leopard, nejste tedy ničím a nikým omezeni. Lokalizace přímo od Apple je výborná v tom, že by již neměly nastávat žádné problémy po instalaci lokalizace. Prozatím není známo, jak se bude do budoucna lokalizace distribuovat, ale předpokládá se, že prozatím nebude součástí systému, ale mohla by být přidávána ke koupenému Macu v ČR. Není jisté ani to, jak bude probíhat aktualizace, ale pravděpodobně by se měla objevit v Software Update.

Jedná se pouze o lokalizaci systému, další systémové aplikace prozatím přeloženy nejsou. Zatímco lokalizace iTunes by se mohla objevit relativně v krátké době, tak lokalizace iWork 09 a iLife 09 se pravděpodobně nedočkáme. V nové verzi iWork a iLife bychom se ale měli dočkat oficiální češtiny.

Podle prvních ohlasů se lokalizace příliš neliší od předchozích lokalizací od Apcomu, ale oficiální podpora Applem je určitě vítána. Prozatím bohužel chybí i kontrola českého pravopisu. Pokud chcete mít svého Snow Leoparda v českém jazyce, tak zavítejte na stránky lokalizace.apcom.eu/.

Témata: , , ,
.