Zavřít reklamu

Stejně jako loni i letos se výkonný ředitel Applu Tim Cook rozhodl, že zaměstnance společnosti za jejich prvotřídní práci odmění prodlouženou dovolenou. Při příležitosti Dne díkůvzdání budou zaměstnanci čerpat placenou dovolenou celý týden, ne jen ve Spojených státech obvyklé dva dny…

Od 25. do 29. listopadu nicméně mají smůlu ti, co pracují v jablečných obchodech a obsluhují zákaznické linky, protože tyto oddělení musí být během prázdnin v pohotovosti. Ke Dni díkůvzdání totiž patří také tradiční Černý pátek, který zahajuje vánoční nákupní sezonu a během něhož se objevují obří slevy. Částečně se k nim připojuje také Apple.

Prodlouženou dovolenou oznámil Tim Cook v e-mailu, kde pochválil zaměstnance za odvedenou v práci v uplynulém roce, vyzdvihl nové produkty i přínos společnosti Apple pro společnost.

Týme,

bylo to úžasné léto. Poprvé jsme představili dva nové iPhony. iOS 7 vzniklo díky hluboké spolupráci mezi naším designovým a inženýrským týmem, což uživatelům přineslo úžasné nové rozhraní a skvělé nové funkce. Představili jsme OS X Mavericks a nejvýkonnější Mac v historii. App Store oslavil další milník – 50 miliard stažení. A pokračovali jsme ve vyjadřování naší lásky k hudbě s iTunes Radio a iTunes Festivalem.

Měl jsem příležitost navštívit několik našich obchodů během startu prodeje iPhonů. Neexistuje lepší místo, kde byste mohli vidět a cítit, proč je Apple jedinečný. Nejlepší produkty na světě. Energie. Entuziasmus. Nejlepší zákazníci na světě. Vášniví členové týmu snažící se obohatit životy lidí. Inovativní produkty, které slouží nejhlubším lidským hodnotám a nejvyšším cílům.

A hrdě vám také mohu sdělit, že Apple je ve světě činitelem dobra. Ať už vylepšuje pracovní podmínky nebo životní prostředí, staví se za lidská práva, pomáhá v boji s AIDS nebo předělává vzdělávání, Apple přináší významný přínos společnosti.

Nic z toho by nebylo možné bez vás. Naším nejdůležitějším zdrojem nejsou naše peníze, naše duševní vlastnictví, nebo nějaký jiný kapitál. Naším nejdůležitějším zdrojem – naší duší – jsou naši lidé.

Uvědomuji si, že mnozí z vás neúnavně pracovali, aby nás dostali tak daleko. Vím, že to vyžadovalo velké sebeobětování.

Jako odpověď na vaše neuvěřitelné snažení a úspěchy s potěšením oznamuji, že tento rok prodlužujeme dovolenou ke Dni díkůvzdání. Budeme mít placené dovolené 25., 26. a 27. listopadu, aby mohly mít naše týmy celý týden volný. Maloobchody, AppleCare a několik dalších týmů budou muset tento týden do práce, abychom se mohli věnovat našim zákazníkům, ale obdrží stejně dlouhou dovolenou v jiném termínu. (…)

Doufám, že si v mimořádném volnu odpočinete. Zasloužíte si to.

Jsem na vás všechny mimořádně hrdý. Chovám respekt k tomu, čeho jste dosáhli, a nemůžu se více těšit na budoucnost. Užijte si vaši dovolenou!

Zdroj: MacRumors.com
.