Zavřít reklamu

Tabletový týdeník Dotyk v hlavním tématu 2. čísla svého druhého ročníku vypráví příběh novodobých českých dějin zcela jiným pohledem – optikou lahve známého českého likéru, který spojuje řadu klíčových postav polistopadové éry. Čtěte Likér, který změnil českou politiku.

Hrdinou dalšího dílu seriálu o úspěšných podnikatelích druhé poloviny 19. a první poloviny 20. století je Čeněk Daněk, jejhož strojírenský závod se stal pilířem slavné značky ČKD.

Téma Hlad po konopí ukazuje, na jaké problémy zemědělci při pěstování konopí narážejí, kteří podnikatelé jsou největšími průkopníky ve výrobě konopných produktů a na co je konopí nejlepší a co všechno se z něj dá vyrábět. A jaká je vlastně historie této rostliny, kterou se léčilo již ve 3. tisíciletí před Kristem? I to se v nejnovějším Dotyku dozvíte.

Dále v aktuálním čísle najdete příběhy mnohoženství v evropských a českých dějinách i v horké současnosti a také přeložený článek Pád Francie z renomovaného amerického týdeníku Newsweek o mizerném stavu francouzské ekonomiky.

Opomenut nemohl být ani veletrh CES 2014, v hi-tech hitech se na novinky z Las Vegas můžete podívat.

Dotyk č. 2/2014 je ke stažení zdarma pro iPhone i iPad.

[app url=“https://itunes.apple.com/cz/app/dotyk-prvni-cesky-ciste-tabletovy/id634853228?mt=8″]

.