Zavřít reklamu

Jsou česká policie i soudy krátké na kmotry a úplatkáře? Dosavadní výsledky klíčových kauz, jako „trafik“ pro exposlance ODS vedoucí až k pádu vlády premiéra Petra Nečase či korupční aféra exhejtmana ČSSD Davida Ratha, vyvolávají skepsi.

Týdeník Dotyk se podíval na činnost státních zástupců a policie hlouběji. Je Česko vůbec právním státem? Čtěte hlavní téma Dotyku č. 4, který právě vyšel: Policie řádí, kmotři se smějí.

Seriál České podnikatelské nebe přináší profil nestora brněnského strojírenství Friedricha Wanniecka, jehož jméno nese nákupní galerie Vaňkovka.

Žhavým tématem v české politice je nyní Andrej Babiš, který chce stát řídit jako firmu. Dotyk se nicméně zaměřuje na Babišův byznys. Jak je v něm úspěšný?

Z dalších témat vybíráme:

  • Evropští vědci vymýšlejí, jak zastavit prchající automobil na dálku, čtěte: Stopka pro prchající auta.
  • Zimní olympijské hry mají za humny, sami však stojí před branou v mrazu. Přestože je Rusko jejich ochráncem, Abcházcům uzavřelo hranice. Přečtěte si překlad článku z Newsweeku Národ v roli Popelky.
  • Stará dáma v novém – multifunkční hala Gong sbírala loni jedno ocenění za druhým. Plynojem, který svým osobitým rukopisem přetvořil architekt Josef Pleskot, stojí v oblasti Dolních Vítkovic již 90 let.

Dotyk č. 4/2014 je ke stažení zdarma pro iPhone i iPad. V App Store je připravena ke stažení nová čtečka Dotyku. Po aktualizaci čtečky se stáhnou vydání ještě rychleji. A automaticky se Vám otevře článek, který jste četli naposledy. Doporučujeme aktualizaci čtečky ještě před stažením nového vydání.

[app url=“https://itunes.apple.com/cz/app/dotyk-prvni-cesky-ciste-tabletovy/id634853228?mt=8″]

.