Zavřít reklamu

Bijte na poplach a vypusťte psy války! – Star Trek Online dorazil na platformu OS X. Toto MMORPG bylo dodnes určeno výhradně pro PC, tvůrcům z Cryptic Studios se ale po čtyřech letech podařilo ve spolupráci se společností TransGaming hru přenést i na Mac. Obě verze jsou vzájemně kompatibilní a využívají model free-to-play.

Star Trek Online je masivní online hra, která nás přenese do vzdáleného 25. století, přibližně jednu generaci po událostech z filmu Star Trek: Nemesis. Federace a Klingonská říše se ocitají ve válce a ani k dalším konfliktům není daleko. Dominion rozšiřuje řady své armády, zatímco Romulané se vzpamatovávají ze ztráty svého domova. Nechybí ani Borgové či jiné známé rasy a organizace.

V tuto chvíli přicházíte na řadu vy, ambiciózní kapitán vesmírné lodi Federace. Nebo také nelítostný klingonský válečník, jenž chce rozšířit hranice svého impéria do nevídaných rozměrů. Anebo snad romulanský vlastenec, který prahne po znovudobytí nedávno ztraceného domova? Volba je jen na vás, za všechny tyto tři fakce je totiž možné hrát.

Začít se dá přitom jednoduše. Star Trek Online totiž staví na modelu free-to-play, jež nevyžaduje pravidelné měsíční poplatky. Místo toho nabízí řadu mikrotransakcí a také možnost upgradu na zvýhodněný prémiový účet. Stačí tak pouze stáhnout klienta pro Mac a zaregistrovat se. Připravte se však, že tato onlinovka není dokonalá; podle webu Metacritic obdržela od recenzentů smíšená hodnocení.

[youtube id=“RVQIVxRdKEY“ width=“600″ height=“350″]

Systémové požadavky:

  • Procesor: Intel Core 2 Duo
  • Grafika: Intel HD3000 / NVIDIA 9600M / AMD HD2600 s alespoň 256 MB VRAM
  • Paměť: 4 GB
  • Operační systém: OS X 10.7.5 a vyšší
  • Síť: Neustálé internetové připojení
Zdroj: Arc Games
Témata:
.