Zavřít reklamu

Dotyk č. 13 přináší rozhovor s místopředsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem o obavách z Vladimíra Putina a Adreje Babiše, umlčených hlídacích psech demokracie či závislosti na moci: Miroslav Kalousek: Tohle není práce pro jeptišky. Dotyk k tomu navíc odkryl 10 tváří této záhadné postavy české politiky.

Putinův trojský kůň v Česku: Výrazná většina Rusů žijících v Česku plně schvaluje nynější ruskou anexi ukrajinského Krymu. Dostávají se tak do příkrého rozporu s politikou české vlády. Máme se bát „páté kolony“?

Z dalších témat vybíráme:

  • Matematika je všude kolem nás, nespočetnými způsoby ovlivňuje naše chápání světa. Týdeník Dotyk vybral 17 matematických rovnic, které změnily svět.
  • Překlad z Foreign Policy se zabývá aktuální situací v Gruzii. Jedenatřicetiletý předseda gruzínské vlády Iraklij Garibašvili se orientuje na Evropu, ne na Rusko: Dívej se k západu, mladý muži.
  • Rubrika Cestování Vás zavede ke kanálu Marple lock flight,vzdáleného asi 25 km od britského Manchesteru, kanálu s historickými plavebními komorami, kde se i v jednadvacátém století doslova zastavil čas.
  • Na stránkách Dotyku si můžete exkluzívně pustit šest filmů natočených mobilem nebo tabletem v rámci soutěžní kategorie „I ty můžeš být filmařem“ filmového festivalu Febifest.
  • Speciál týdeníku Dotyk poradí, jak na výkazy pro účely sociálního zabezpečení a zdravotního pojištění.

Stáhněte si týdeník Dotyk zdarma v App Store.

[app url=“https://itunes.apple.com/cz/app/dotyk-prvni-cesky-ciste-tabletovy/id634853228?mt=8″]

.