Zavřít reklamu

Od zahájení prodeje nejnovějšího modelu iPhonu uplynulo již přes sedm týdnů a poptávka po téhle novince stále neklesá, čemuž se mnozí odpůrci společnosti Apple jistě nepřestávají divit.

Obecně se očekávalo, že poptávka po iPhonu 4 bude klesat, zejména kvůli nafouklé kauze “antennagete” (ubývání čárek signálu při určitém držení iPhonu), která se probírala téměř všude od novin až po vládu. Je tomu však přesně naopak, poptávka vůbec neklesá, je stále velmi silná a prý dokonce stále roste.

Důkazem toho může být i fakt, že pouze 16 z 30 Apple maloobchodních prodejen v USA mají nějaké zásoby. iPhone 4 se navíc pravidelně do prodejen dodává, poptávka je však velmi vysoká a tím pádem zásoby bleskově mizí. Proto stále pokračuje omezená nabídka tohoto telefonu.

Analytik Gene Munster tento fakt komentuje: “Předpokládali jsme, že v této době bude iPhone 4 již plně dostupný ve všech maloobchodních prodejnách v USA, jelikož je to již přes 7 týdnů od jeho uvedení do prodeje.” Dále dovává: “Nečekané neklesání poptávky není u iPhonu nic nového. V minulém roce jsme toho mohli být svědky u iPhonu 3GS.”


A to se iPhone 4 ještě neprodává ve všech podporovaných zemích. Např. u nás v České republice bychom se zahájení prodeje této novinky mohli dočkat za několik dní. Také se prodává pouze černá barevná verze, což může ovlivnit pozdější nárůst prodejů při uvedení bílé varianty na trh, na to si ale budeme muset ještě nějakou dobu počkat. O příchodu bílé verze iPhonu na trh se neustále spekuluje, zatím to vypadá na konec tohoto roku.

Nejnovějšího modelu iPhonu se prodalo za první tři dny rekordních 1,7 milionů kusů a rázem se z něj stal nejrychleji prodávající produkt v celé historii společnosti Apple. Navíc podle odhadu analytika Munstera by se mělo prodat 11 milionů kusů za čtvrtletí.

Zdroj: www.appleinsider.com
.