Zavřít reklamu

Společnost Apple sice nabízí poměrně bohatou nabídku vlastních nativních aplikací pro nejrůznější účely, ty ale z mnoha důvodů nemusí nutně vyhovovat všem uživatelům. V dnešním článku si představíme pětici aplikací, které mohou na vašem iPhonu nahradit nativní Mapy.

Mapy.cz

V nejrůznějších seznamech doporučených aplikací pro iPhone, které mohou sloužit jako náhrada za nativní Mapy, se poslední dobou objevují také tuzemské Mapy.cz. Nutno podotknout, že právem. Tato aplikace nabízí celou řadu skvělých funkcí, jako je možnost ukládání a plánování tras, stahování map, nebo třeba propojení s dalšími aplikacemi a službami včetně katastru nemovitostí. Nespornou výhodou je čeština spolu s bezplatností celé aplikace.

Aplikaci Mapy.cz stáhnete bezplatně zde.

Google Maps

Dalším skvělým příkladem bezplatné a zároveň kvalitní aplikace s mapami jsou Google Maps. Nabízí řadu funkcí nejen pro vyhledávání, ale také pro ukládání oblíbených míst i objevování nových lokací, dokáže vás z bodu A do bodu B navést hned několika různými způsoby, nabízí možnost rychlého a snadného přepínání mezi jednotlivými režimy zobrazení map a mnoho dalšího. V Google Maps si navíc kromě řidičů přijdou na své i chodci, cyklisté, nebo lidé, cestující hromadnou dopravou.

Aplikaci Google Maps stáhnete bezplatně zde.

Maps.me

Zejména ve městech zase jistě oceníte aplikaci s názvem Maps.me. Pokud při svých cestách často vyhledáváte nejrůznější turistické atrakce, památky, ale třeba také restaurace, prodejny, bankomaty a další body zájmu, poslouží vám aplikace Maps.me v tomto směru opravdu spolehlivě. Kromě toho se mohou Maps.me pochlubit spolehlivým pokročilým vyhledáváním, možností využívání offline map, zobrazením turistických tras a celou spoustou dalších skvělých funkcí.

Aplikaci Maps.me stáhnete bezplatně zde.

PhoneMaps

Aplikace PhoneMaps se těší poměrně velké popularitě zejména mezi turisty a cyklisty. Nabízí spolehlivé online i offline mapy všeho druhu prakticky pro celou Evropu, a to jak pro pěší, tak i pro turisty. Hlavní výhodou aplikace PhoneMaps je možnost stahování map offline do úlložiště vašeho iPhonu. Aplikace PhoneMaps dále nabízí možnost plánování pěších i cyklistických tras, detailní informace o jednotlivých turistických atrakcích a spoustu dalšího.

Aplikaci PhoneMaps stáhnete bezplatně zde.

HERE WeGo

Pokud kromě map potřebujete také navigaci do auta, můžete sáhnout po aplikaci s názvem HERE WeGo. Najdete zde trasy pro všechny možné druhy přepravy, stejně jako informace o veřejné dopravě, možnost uložení tras do různých sbírek a seznamů, funkci pro pomoc při hledání parkovacího místa nebo třeba možnost stažení map pro offline použití.

Aplikaci HERE WeGo stáhnete bezplatně zde.

.