Zavřít reklamu

Aplikaci Facebook Messenger využívá naprostá většina z nás, neboť jí Facebook ke svému fungování v podstatě vyžaduje. Kromě samostatné aplikace pro telefony a tablety se společnost snaží tlačit také program/aplikaci pro desktopové použití. K nim se nyní přidá další mutace, která bude tentokrát zaměřena na děti, kterým je méně než 13 let a klasický Facebookový účet tak dle EULA mít nemohou. Aplikace Messenger Kids by měla dětem umožnit „bezpečné videohovory a konverzace s rodinou a přáteli“. V současné době probíhá testování mezi uživateli ve Spojených státech.

Facebook tvrdí, že novou aplikaci vyvinul společně s organizací PTA, která sdružuje rodiče a učitele ve snaze o dosažení co nejlepší možné výchovy dětí. Aplikace je (resp. bude) dostupná pro iPhone, iPad a iPod Touch a svým dětem jí budou moci stáhnout jejich rodiče. Ti se do ní také přihlásí skrze svůj Facebookový účet, v rámci kterého založí speciální mini profil pro své děti. Tento profil pak bude sloužit pro komunikaci s ostatními uživateli sítě Facebook.

https://www.facebook.com/facebook/videos/10156809740161729/

Tyto dětské profily budou moci komunikovat jen s kontakty, které jim schválí rodiče, jež účet spravují. Ti tak budou mít dokonalý přehled o tom, s kým jejich potomek komunikuje a naopak, že nedojde ke komunikaci s nechtěnou osobou. Aplikace Messenger Kids by tak měla být bezpečná, co se týče rizik spojených například s  šířením dětské pornografie či útoky pedofilů.

https://www.facebook.com/facebook/videos/10156805537206729/

Samotná aplikace pak bude fungovat jako klasický Messenger, co se možností komunikace týče. Dětští uživatelé budou moci posílat text, fotografie, videa, GIFy, samolepky, obsah různě upravovat apod. Rodičům, kteří nějaký dětský účet spravují, se v jejich „dospělém“ Messengeru objeví nová záložka, ve které budou moci kontrolovat a upravovat nastavení jejich přidružené dětské verze. Okamžitě tak budou moci například zakázat komunikaci s vybranými kontakty. Messanger Kids neobsahuje žádné nákupy a mikrotransakce. Zatím není jasné, kdy se služba rozšíří do zbytku světa. Oficiální tiskovou zprávu si můžete přečíst zde.

Zdroj: Macrumors

.