Zavřít reklamu

Každý den vám v této rubrice přineseme podrobnější pohled na vybranou aplikaci, která nás právě zaujala. Najdete zde aplikace pro produktivitu, kreativitu, utility, ale také třeba hry. Nebude se vždy nutně jednat o nejžhavější novinku, naším cílem je především vyzdvihnout aplikace, o nichž si myslíme, že stojí za pozornost. Dnes se blíže podíváme na aplikaci Onyx pro správu Macu.

Onyx z produkce Titanium Software je užitečná a všestranná utilita, která vám umožní využívat Mac na zcela jiné úrovni. Je vhodnější spíše pro pokročilejší uživatele, na své si s Onyxem ale přijde téměř každý. Komplexnost této bezplatné utility je opravdu úžasná. Onyx umožňuje uživateli přístup k některým skrytým funkcím systému, nastavení automatizovaných systémových úkolů, správu parametrů, která v běžném režimu není možná, a mnoho dalšího.

Onyx slouží nejenom k provádění základních i pokročilých úloh v rámci údržby vašeho Macu, ale umí vám o vašem počítači také poskytnout doslova vyčerpávající informace. Apliakce nabízí řadu nástrojů sloužících ke zrychlení a zlepšení výkonu vašeho Macu. Ovládání a nastavení je překvapivě snadné a základní úlohy jistě zvládnou i začátečníci.

Onyx s přehledem zvládá diagnostické úlohy, jako je kontrola S.M.A.R.T. statusu, kontrola stavu struktury souborů na disku, kontrola konfiguračních souborů nebo diagnostika síťového připojení. Utilita rovněž umožňuje nastavení indexace Spotlightu, promazávání mezipaměti a další úlohy údržby, které si v aplikaci můžete nastavit na denní, týdenní či měsíční opakování.

Co se možností nastavení týče, nabízí Onyx pokročilé přizpůsobení Docku, Safari, aplikací, procesu přihlašování, spouštění a další. V klasickém grafickém rozhraní lze provádět řadu akcí, ke kterým byste za běžných okolností neměli snadný přístup, nebo pro jejichž spuštění byste potřebovali Terminál.

Nezkušeným uživatelům nicméně doporučujeme se v rámci Onyxu nepouštět bezhlavě do neznámých akcí.

Výběr verze přizpůsobte verzi operačního systému, která běží na vašem Macu.

OnyX
.