Zavřít reklamu

Letošní vývojářská konference WWDC 2019 pomalu klepe na dveře a Apple v rámci propagace akce zveřejnil hned dva zajímavé příběhy účastníků.

Konference WWDC 2019 začíná 3. června v 19 hodin našeho času San Jose Convention Center. Událost letos navštíví přes pět tisíc lidí a Apple vybral dva příběhy vývojářů, kteří budou rovněž přítomni.

Erika Hairston je 23 letá absolventka Yale univerzity, která nyní pracuje v San Franciscu. Stojí za aplikací Zimela, jenž propaguje diverzitu v oblasti technologií. Erika se snaží pomáhat méně zastoupeným skupinám v technologickém sektoru, aby mohli prorazit. Aplikace Zimela v sobě integruje katalog pracovních pozic včetně stáží, ale také příležitosti jako mentorování a koučink.

erika-hairston-wwdc-2019
Erika Hairston (vlevo), autorka aplikace Zimela

Hairston také nedávno dokončila Apple Entrepreneur Camp pro podnikání založené na aplikacích a vedené nebo vlastněné ženami.

Další příběh se točí okolo Nizozemského vývojáře Davida Niemeijer. Padesátiletý David žije v Amsterodamu a založil firmu AsssitiveWare, která navrhuje komunikační prostředky pro lidi s postižením.

david-niemeijer-wwdc-2019
David Niemeijer, autor KeyStrokes

Niemeijer navrhl virtuální klávesnici, která může být ovládána i jinými polohovacími zařízeními, než je myš. Ta se postupně vyvinula v program zvaný KeyStrokes. V roce 2001 jeden z uživatelů tohoto programu napsal email přímo Stevu Jobsovi. Žádal tehdejšího CEO, zdali by bylo možné integrovat software KeyStrokes přímo do operačního systému Mac OS X.

Jobse tehdy tato myšlenka zaujala a mezi KeyStrokes a Apple započala spolupráce trvající už téměř dvě dekády.

WWDC 2019 není jen o software

Kromě těchto dvou vývojářů však budou přítomny tisíce dalších. Hlavním tahákem celé konference bude ovšem pondělní Keynote, na které se očekává uvedení betaverzí nových operačních systémů iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 a tvOS 13.

Pomyslný otazník pak stále visí nad případným uvedením nějakého hardware. Spekuluje se o odhalení nového modulárního Macu Pro, který Apple slíbil už před lety. Ten by měl doplnit zbrusu nový 6K Apple Displej. Vše uvidíme už za necelý týden.

Zdroj: MacRumors

.