Zavřít reklamu

K technologiím patří i hry. Jednou z nejpopulárnějších je Mortal Kombat, jejíž premiéru na herních automatech si připomeneme v dnešním díle našeho „historického“ seriálu. Řeč bude také o jednom ze soudních sporů, který se společností Apple vedla nahrávací firma Apple Corps.

Finish him! (1992)

8. října roku 1992 přišla na videoherní automaty dnes již legendární bojová hra Mortal Kombat. Za touto herní sérií původně stála vývojářská společnost Midway Games, a hra se dočkala řady sequelů i spin-offů a zpracování i pro jiné platformy. Fanoušci Mortal Kombatu se postupem času dočkali také komiksů nebo třeba animovaného seriálu. Mortal Kombat se nakonec stal jednou z nejúspěšnějších a nejvýdělečnějších bojových herních sérií.

Spor o jablko (1991)

8. října roku 1991 byl vyřešen druhý právní spor mezi společnostmi Apple Computer a Apple Corps. Druhá jmenovaná firma byla “služebně starší”, a jednalo se o nahrávací společnost, založenou členy legendární hudební skupiny The Beatles. Společnosti Apple Corps kromě jiného vadilo používání stejného jména v souvislosti s produkováním hudby. Soud nařídil Applu uhradit pokutu ve výši 26,5 milionu dolarů, spory se ale táhly až do roku 2007, kdy došlo k vyřešení formou vzájemné dohody.

Další události nejen z oblasti technologií

  • Jan Kepler v Praze poprvé spatřil a zaznamenal supernovu, později pojmenovanou jako Keplerova Supernova
Témata: , , , ,
.