Zavřít reklamu

V posledních dnech se App Store dočkává jedné změny za druhou. Nedávné představení předplatného není zdaleka jedinou věcí, kterou si pro nás Apple ve svém elektronickém obchodě připravil.

Promokódy

Mac App Store se konečně dočkal možnosti generování promokódů vývojáři. To bylo doteď možné poze v App Store pro iOS. Promokódy mají význam zejména pro recenzenty, ale i pro samotné vývojáře, kteří tak mohou o promokódy pořádat různé soutěže. Pravidla zde platí stejně jako v iOS App Store – na jednu verzi programu je možné vygenerovat maximálně 50 promokódů a ty mají omezenou platnost několika týdnů, do kdy se musí “redeemovat”. To je podobně jako v iTunes možné celosvětově, není tedy nutné vlastnit americký účet.

Filtry a historie nákupů pro iPad

Vyhledávání aplikací v App Store na iPadu je zase o něco jednodušší. Apple zde přidal nové filtry, díky kterým můžete ještě blíže specifikovat aplikaci, kterou hledáte. Filtrovat vyhledávání je nyní možné podle kategorie, data vydání, hodnocení uživatelů, ceny a podle typu zařízení (iPhone, iPad, obojí).

Další novinkou v iPad App Store je, že si pamatuje všechny vaše zakoupené aplikace. Místo ceny u aplikace pak zobrazuje slovíčko Install, díky čemu víte, že jste si aplikaci již v minulosti zakoupili a po kliknutí můžete aplikaci rovnou instalovat, aniž byste museli přemýšlet, zda jste už aplikaci opravdu v minulosti koupili. Je škoda, že App Store také nezpřístupnil záložku zakoupených aplikací, jak je tomu u Mac App Store. Ale věřím, že se i této funkce v blízké budoucnosti dočkáme.

Zdroje: MasStories.net a 9to5mac.com

.