Zavřít reklamu

Jak Apple dříve poznamenal, iOS 5 by mělo přinést výrazné změny oproti stávajícímu systému. Ačkoliv zatím stále chybí bezdrátová synchronizace, začíná se mluvit o aktualizaci systému over-the-air, tedy bez nutnosti připojit zařízení kabelem k počítači.

Aktualizace OTA již nabízí konkurenční systémy Android a WebOS, nejedná se tedy o žádnou revoluci, přesto by to byl příjemný posun k uživatelskému komfortu. Přeci jen ne vždy má člověk svůj počítač po ruce, aby mohl aktualizovat systém, kdykoliv vyjde nový update.

Aktualizace by se však měla týkat pouze desítkových a setinových aktualizací, nikoliv hlavních verzí. V současné době se aktualizace distribuují jako několika set megabytový soubor, který obsahuje celý systém. To by se muselo pravděpodobně změnit a aktualizace by se stahovaly v menších balíčcích, obsahující pouze holý update.

V praxi bychom pak pravděpodobně dostali notifikaci o nové aktualizaci, kterou bychom si mohli rovnou stáhnout nebo odložit na později. Dá se předpokládat, že stejně jako aplikace přesahující velikost 20 MB bude třeba stahovat aktualizace pouze v síti Wi-Fi.

Nutno ještě podotknout, že technologii aktualizace v iOS zařízení Apple již používá, a to v případě Apple TV 2, jejíž aktualizace probíhá bez asistence iTunes. Oznámení o nové aktualizaci by pak mohlo v iOS zařízení vypadat jako na tomto obrázku:

Zdroj: 9to5mac.com
.