Zavřít reklamu

The iPhone Blog dnes objevil jednu nemilou vlastnost nového iPhone firmware 3.0. Pokud jste si zakoupili iPhone aplikaci, poté ji smazali a po nějaké době si ji zas chcete přímo z iPhone nahrát znovu, tak se připravte na to, že ji budete muset zaplatit znovu. Ano, i takovéto novinky nás pravděpodobně čekají v novém iPhone firmware 3.0.

Určitě to ale neznamená, že pokud aplikaci smažete, tak si ji již nikdy nebudete moci nahrát do iPhone zadarmo znovu. Tak to není. Znovu zakoupit aplikaci je nutné v tu chvíli, kdy se ji snažíte stáhnout přímo z iPhone, ale pokud ke stahování aplikace využijete iTunes v počítači, tak aplikaci bez problémů stáhnete znovu zadarmo. Přesně to nám totiž říká obrazovka, která se objeví při pokusu o stažení zakoupené aplikace přímo z iPhone Appstore.

Říkáte si, co je to za pitomost, co to na nás Apple zase chystá? Proč účtuje stažení z iPhone a stažení z počítače ne? Podle mě je vysvětlení naprosto jednoduché a pochopitelné. V novém iPhone OS 3.0 totiž půjde změnit účet, kterým jste přihlášený k Appstore.

V současné verzi OS 2.0 to funguje tak, že se účet v iPhone změní jen po synchronizaci s počítačem a změnit přímo v iPhone nejde, což se tedy s novým firmware změní. A jelikož půjde snadno změnit účet přímo v telefonu, tak by se kamarádi mohli domluvit na levném stahování her – jeden by hru na svém účtu zakoupil a postupně by se každý uživatel přihlásil z iPhone pod jeho účtem a hru zadarmo stáhnul. Momentálně sice něco podobného lze udělat také, ale Appstore účet může být autorizovaný jen pro maximálně 5 počítačů a přecijen ne každý by rád rozdával svůj účet tímto způsobem. Ačkoli to není elegantní řešení, své vysvětlení si zkrátka najde.

.