Zavřít reklamu

Apple Watch jsou možná nejlepší chytré hodinky, ale s ohledem na specifické požadavky uživatele nemusí splňovat to, co potřebuje. Řeč je zejména o pokročilejších možnostech trackování aktivit, v čemž je lídr právě Garmin. A ten teď pro své vybrané hodinky vydal zajímavou aktualizaci. 

Když vydá aktualizaci svého systému Apple, udělá tak najednou a pro všechny modely. U Garminu je to jiné. Některé funkce a možnosti totiž přecházejí s jedněch modelů do druhých, z vyšších do nižších ale i z novějších do starších. Je v tom poměrně guláš dozvědět se, jaké funkce dostávají jaké hodinky a kdy se tak vůbec stane. 

Může za to ale rozvětvené portfolio a jeho rozdílnost, stejně jako cenová kategorie. I když je tedy Garmin chválen za ty možnosti, které sportovcům dává, má značné rezervy v transparentnosti ohledně aktualizací. Na hodinky vám přijde namátkou, vyvolat ji ručně je pak skutečně uživatelsky tak nepřívětivé, že se na to pravděpodobně vykašlete. K počítači je totiž opravdu připojovat nechcete (jde to skrze aplikaci Garmin Express). 

Multisport a švihadlo 

I když zde máme květen, Garmin rozesílá informace o březnové aktualizaci, která je dostupná pro modely řady fénix, epix, tactix, MARQ, quatix, D2, Forerunner a modely Venu 3, vivoactive 5 a Lili 2. Tím hlavním je zde automatický přechod multisport aktivity, kdy funkce automaticky detekuje změnu sportu mezi plaváním, cyklistikou a během. 

Přibyla pak databáze deseti tisíc 400m okruhů po celém světě, spánkový poradce s tipy šitými na míru a aktivita skoku přes švihadlo. K dnešnímu dni by tedy už měla být aktualizace dostupná na všechna podporovaná zařízení, kdy ji TOP modely samozřejmě začaly dostávat hned s březnem. 

Chystá se toho víc 

Beta 19.18 ale přináší řadám epix, fenix a Forerunner poradce pro jet lag, novou aplikaci Garmin Messenger umožňující komunikovat přímo z hodinek (ne však v propojení s iPhony, ale jen zařízením s Androidem), vyhledávání zařízení i během aktivity nebo funkci pro dynamické přepínání zdroji tepové frekvence (hodinky, hrudní pás). 

Dá se očekávat, že tato aktualizace začne být vydávána už na začátku června potažmo července, aby s ní Garmin alespoň ve svých vrcholných modelech stihl letní sezonu. Jak to bude s vydáním řady fenix 8 se bohužel neví. Očekávali jsme ji během května a nyní to tak vypadá, že budou spíše na podzim. Nové leaky se neobjevily a ty staré hovoří pořád o tom stejném. Pokud jste tedy čekateli na nejoblíbenější řadu Garminu, musíte ještě vydržet. 

Hodinky Garmin koupíte zde

.