Zavřít reklamu

Jak na Macu nastavit automatické mazání ověřovacích kódů? Ověřovací kódy, které webové stránky a aplikace zasílají prostřednictvím SMS zpráv a e-mailů pro potvrzení identity, se v dnešní době stávají běžnou praxí. Nicméně hromadění těchto kódů může vést k zahlcení schránky doručené pošty a aplikace Zprávy. Naštěstí existuje jednoduchý způsob, jak tento problém vyřešit na Macu – automatické mazání ověřovacích kódů.

Používání jednorázových hesel (OTP) pro ověřování identity je důležitým bezpečnostním opatřením, které pomáhá chránit vaše online účty před neoprávněným přístupem. Tyto kódy, zasílané SMS zprávou nebo e-mailem, slouží k potvrzení vaší identity a zajištění, že jste to skutečně vy, kdo se pokouší o přístup k danému účtu.

Nicméně s rostoucím počtem webových stránek a aplikací, které OTP používají, se může snadno stát, že se vaše schránka doručené pošty a aplikace Zprávy zaplní hromadou těchto kódů. To může vést k nepřehlednosti a ztížit nalezení kódu, který v daný moment potřebujete.

Naštěstí macOS nabízí funkci pro automatické mazání ověřovacích kódů, která vám pomůže udržet vaši schránku doručené pošty a aplikaci Zprávy přehlednou a zbavit se zbytečného balastu.

Jak na Macu aktivovat automatické mazání ověřovacích kódů

Pokud chcete na Macu aktivovat automatické mazání ověřovacích kódů, postupujte podle následujícího návodu.

  • Otevřete Safari: Spusťte webový prohlížeč Safari na vašem Macu.
  • Přejděte do Nastavení: V liště nabídek Safari klikněte na položku Safari a poté vyberte Nastavení.
  • Vyberte kartu Hesla: V okně Nastavení Safari přejděte na kartu Hesla.
  • Klikněte na Volby hesel: V dolní části okna s nastavením hesel klikněte na tlačítko Volby hesel.
  • Zapněte automatické mazání ověřovacích kódů: V sekci Ověřovací kódy zaškrtněte políčko vedle položky Automaticky mazat.

Automatické mazání ověřovacích kódů v Safari na Macu vám pomůže udržet vaši schránku doručené pošty a aplikaci Zprávy přehlednou a zbavit se zbytečného balastu. Díky této funkci budete mít vždy snadný a rychlý přístup k nejnovějším kódům, které potřebujete pro ověření identity, a zároveň se zbavíte starých a nepotřebných kódů, které vám jen zabírají místo.

.