Zavřít reklamu

Kickstarter zase dokázal, že někdy jsou ty nejjednodušší nápady těmi nejžádanějšími. Monokey je totiž, jak prozrazuje jeho název, jedno tlačítko, se kterým ale můžete ovládat opravdu hodně věcí. 

Kampaň na Kickstarteru měla za cíl vybrat pět tisíc dolarů, ale dosud ji podpořilo na 130 zájemců, kteří tvůrcům poslali už více jak 6 tisíc dolarů. Do jejího konce přitom zbývá ještě dlouhých 42 dní. Cena tlačítka v rámci kampaně je 39 dolarů (cca 900 Kč), což je o 10 dolarů méně, než kolik bude produkt stát v následné distribuci. Doručovat se má během letošního prosince a to celosvětově. Co ale ono tlačítko vlastně všechno umí?

Tvůrci Monokey popisují jako revoluční Bluetooth tlačítko, které zjednoduší váš život. Jeho používání je neuvěřitelně snadné – stačí jej spárovat přes Bluetooth. Můžete jej pak naprogramovat tak, aby dělalo cokoli chcete, a to od zadání dlouhého hesla jediným stisknutím, přes zastavení přehrávání hudby, ovládání prezentací, nebo dokonce procházení příspěvků v sociálních sítích.

Tlačítko svou 100mAh baterii nabíjí skrze USB-C, má přizpůsobitelnou fyzickou klávesu, nabízí i připojení k Wi-Fi a jeho rozměry jsou 35 x 35 mm s 30 mm výškou. A to je vlastně všechno důležité, dále totiž už záleží jen na vás, jak ho dokážete využít, ať už půjde o spoušť fotoaparátu, nebo rozsvěcení světel a jiné ovládání chytré domácnosti nebo čehokoli jiného. Více se dozvíte zde.

.