Zavřít reklamu

iOS 18 přináší řadu nových možností pro personalizaci vašeho zařízení a jeho lepší přizpůsobení vašim potřebám. Od přizpůsobení domovské obrazovky až po rozšířené možnosti Ovládacího centra a vylepšenou aplikaci Fotky, iOS 18 vám dává více svobody než kdykoli předtím.

Plocha: Váš osobní prostor

S iOS 18 můžete svou domovskou obrazovku přizpůsobit ještě více. Aplikace a widgety můžete umístit kamkoliv na obrazovce – dokonce i nad Dock – pro snadný přístup. Rozložení ikonek aplikací můžete přizpůsobit třeba motivu na aktuální tapetě.

  • Uspořádejte aplikace a widgety libovolně po ploše.
  • Umístěte aplikace a widgety nad dock, abyste k nim měli snadný přístup.
  • Můžete barevně sladit tapety s ikonami aplikací a widgety.
  • Použijte tmavé nebo tónované efekty na ikony aplikací a widgety.
  • Zvětšete velikost ikon aplikací a widgetů pro lepší viditelnost.

Pro úpravu velikosti nebo tónování ikonek dlouze stiskněte plochu iPhonu, vlevo nahoře klepněte na Upravit a poté zvolte Přizpůsobit.

Ovládací centrum: Dokonalý přehled plně pod vaší kontrolou

Ovládací centrum v iOS 18 bylo přepracováno pro snadnější přístup k často používaným ovládacím prvkům. Můžete rychle přistupovat k skupinám jako přehrávání médií, ovládání domácnosti a připojení – stačí jednoduše přejet prstem mezi skupinami nahoru nebo dolů a najít právě to, co potřebujete. Můžete také přidat ovládací prvky z podporovaných aplikací třetích stran přímo do Ovládacího centra. A pokud chcete ještě větší flexibilitu, můžete si přizpůsobit rozložení ovládacích prvků, změnit jejich velikost nebo dokonce vytvořit vlastní skupiny.

Pro přizpůsobení Ovládacího centra klepněte na + v levém horním rohu a můžete začít s úpravami.

Uzamčená obrazovka: Vše pod kontrolou

Také uzamčená obrazovka iPhonu dostala v iOS 18 hned několik vylepšení. Poté, co ji dlouze stisknete a klepnete na Přizpůsobit, můžete odstranit nebo změnit prvky ve spodní části displeje – nejste už tedy nutně odkázáni jen na svítilnu nebo fotoaparát.

Fotky: Opravdu osobní galerie

Nativní aplikace Fotky získala v iOS 18 jednotný vzhled, nové sbírky a ještě více možností přizpůsobení. Můžete si přizpůsobit aplikaci tak, aby organizovala a zobrazovala vaše sbírky přesně podle vašich představ. Můžete také připnout často používané kolekce a zahrnout důležité položky do karuselového zobrazení.

S iOS 18 máte více možností než kdykoli předtím, jak si přizpůsobit svůj iPhone. Od vzhledu domovské obrazovky až po ovládací prvky a organizaci fotografií – s iOS 18 si můžete vytvořit zařízení, které dokonale odpovídá vašemu stylu a potřebám.

.