Zavřít reklamu

Vypadá to jako fantastická zpráva, která staví Apple do nezáviděníhodné situace. I když je to druhé jistě pravda, to první je poměrně běžné a poslední dobou stále častější. Světem už totiž koluje na 200 MacBooků Pro s čipem M4, které má společnost představit až koncem října. 

Poslední roky nám události představující technologické novinky přinášejí čím dál méně informací, o kterých bychom již nevěděli. Vlastně i o iPhonech 16 a 16 Pro jsme věděli první poslední, kdy se Applu podařilo utajit snad jen některé softwarové funkce. U ostatních značek to ale není jiné. Už teď víme i všechno o Galaxy S25, které Samsung představí až v lednu, stejně jako jsme dlouho dopředu znali podrobnosti o Google Pixelech 9.

Sbohem překvapení 

Obvykle ale unikají specifikace, které uveřejní nějaký obchod a makety, které na světlo světa vynesou výrobci příslušenství. Abychom zde však měli funkční zařízení, a tak dlouho dopředu, zvykem úplně není. Pamatujeme sice kauzu se zapomenutým iPhonem 4 v baru, to ale nebyl únik, to byla hloupost jeho uživatele, který podobnýé vynesení informací rozhodně nechtěl.

Internetem nyní kolují videa s unboxingem MacBooku Pro s čipem M4, jehož pravost byla už potvrzena i leakery, třeba spolehlivým ShrimpApplePro. Ten je údajně v kontaktu s prodejcem, který měl mít k dispozici na dvě stovky nových MacBooků Pro a měl je rozprodávat ještě před oficiálním představením – a právě tyto MacBooky jsou nyní v rukou mnoha influencerů, kteří se na nich samozřejmě snaží nahnat views, protože mají nějakou exkluzivitu.

Samotné představení novinek je však plánováno až na konec října, a je tedy otázkou, jestli k němu ve světle aktuálních událostí nedojde o něco dříve. Dá se totiž očekávat, že aktuální videa jsou jen začátek toho, co nás ještě čeká. Mimochodem MacBooky pravděpodobně proudí z čínských skladů, takže pro Apple je možná jistá útěcha, že se už řádný čas snaží vše mimo Čínu vyvést, i když třeba jen do Indie.

Apple se snaží proti únikům bojovat, jenže jsou úniky a úniky. Jedno jsou informace, které jsou pořád založeny na bázi „jedna sousedka povídala“ a nejsou nijak ověřené, toto je ale 100% a hotový produkt, který rozhodně neměl kolovat mezi lidmi. Asi bychom se ani nedivili tomu, kdyby po tom Apple šel a snažil se zastrašovat výhružkami, aby byl všechen obsah s plánovanými novinkami společnosti z internetu odstraněn a nový nepřibýval. 

.