Zavřít reklamu

21. 3. 2012 byl nejen hezký jarní den, ale také se v Ostravě otevíralo nové obchodní centrum Forum Nová Karolina. Patří k jedním z největším, nejmodernějším a také nejluxusnějším v České republice a firma Quentin zde otevřela svůj Qstore.

Místo, na kterém stojí Nová Karolina, stála Stará Karolina, což byla kdysi jáma a koksovna. Projekt obnovy Karoliny je relativně starý. Pokud jste náhodou z Ostravy, mohli jste vidět, jak probíhala dlouhá rekultivace pozemku a nesnadná stavba. Karolina nám doslova rostla před očima.

Na Karolinu jsme se už nemohli dočkat. Už delší dobu před jejím otevřením se spekulovalo, jaké obchody by mohly v Karolině být. Hodně lidí doufalo, že by u nás mohl být první oficiální Apple store. V Karolině ale najdeme obchod Qstore firmy Quentin, Apple Premium Resellera, který je asi 3x větší než jeho konkurent iStyle v Shopping Parku. Když už navštívíte Novou Karolinu, nezapomeňte navštívit Qstore. Najdete ho v prvním patře kousek od eskalátorů.

Měl jsem to štěstí, být jeden z prvních, co mohli obchod navštívit. Je vkusně zařízený, tak, jak se na prodejce Apple zboží patří. Veškeré vybavení je v bílé barvě a interiér krásně ladí s výrobky. Personál obchodu je složený z mladých a sympatických lidí, kteří jsou připraveni vám pomoci nejen s výběrem počítače, ale i radou. Jak je dobrým zvykem můžete si všechny produkty na místě vyzkoušet.

Milou pozorností pro zákazníky při otevíraní obchodu jsou otevírací slevy.  Hned první den byla 10% sleva na počítače a na příslušenství. Tím to ale samozřejmě nekončí. Je přichystáno dalších 13 slev na příslušenství. Vše najdte na stránkách www.qstore.cz

Položil jsem několik otázek managerovi obchodu, panu Jakubovi Curusovi.

Proč se Quentin rozhodl otevřít pobočku v Ostravě? Planujete obchody i v dalších městech?

Naší společnosti se naskytla přiležitost otevřít prodejnu v nově otervírajícím se obchodním centrum Forum Nová Karolina. Po úspěšném roce provozování pobočky Qstore v Praze v OC Galerie Harfa chceme nabídnout Apple produkty, příslušenství a především špičkové služby i v severomoravském regionu, protože máme Apple rádi a Ostrava si naši hezkou prodejnu zaslouží.

Za několik posledních let se otevřelo nebývalé množstí APR obchodů. Není jich až moc na malý český trh?

Vzhledem k rostoucí oblibě produktů značky Apple se jedná o přirozený vývoj. Nám by se jich asi líbilo míň :-), ale rozhodující je, co je dobré pro uživatele Maců a ti samozřejmě ocení, že je jim Apple blíž.

Mužete našim čtenářům říci podle jakého klíče jste vybírali zaměstnance? Měli jste nějaké specialní požadavky (jazykovou vybavenost, předchozí zkušenost v obchodu…)

V ideálním případě by měl mít každý zaměstnanec osobní zkušenosti s produkty. Právě skrz osobní zkušenost mohou zaměstannci produktty nejlépe demonstrovat.
Dále každý ze zaměstnanců musí projít prodejními a produktovými školeními organizovanými společností Apple. A samozřejmě chceme lidi, kteří na nás pozitivně působí, protože doufáme, že tak budou působit i na zákazníky.

Firma Apple je váš dodavatel. Zasahoval nějak do vyběru lokality, měl nějaké speciální požadavky? Museli jste si nechat inerier schválit? jak dlouho tento proces trval?

Ano. Vybraná lokalita musí splňovat spoustu přísných kritérií. Stejně tak interiér je navrhován a schvalován přímo v Apple. A za to jsme velice rádi, využíváme tak zkušenost, kterou bychom sami jen velmi pracně získávali.

Jaká je marketingová podpora Apple? 

S Applem na marketingu velmi úzce spolupracujeme, nám i jim velmi záleží na prezentaci dokonalých produktů. Jsme partneři a to, jak vypadá náš vlastní marketing je vždy výsledkem této spolupráce.

Děkuji za rozhovor.

 

.