Zavřít reklamu

Pokud se chcete podívat na dnes již raritní snímek s názvem Steve Jobs: The Lost Interview, máte nyní možnost. Film je totiž možné si způjčit v iTunes Store za necelé 4 dolary. Zhlédnout jej lze i na YouTube.

Sedmdesátiminutový „Ztracený rozhovor“ se Stevem Jobsem byl natočen v roce 1996 a stojí za ním Robert X. Cringely. Vznikl jako vedlejší „produkt“ dokumentu s názvem „Triumph of the Nerds: The Rise of Accidental Empires“. Z natočeného materiálu bylo použito jen deset minut, zbytek byl považován za ztracený. Režisér Cringely ale našel VHS kopii ve své garáži. Nyní je rozhovor kompletní, byl restaurován pomocí moderní technologií.

Veřejnost mohla celý snímek poprvé vidět v rámci premiéry v listopadu minulého roku, ale od té doby se o filmu příliš nemluvilo. Nyní, po několika měsících, se film konečně dostal do iTunes. Apple ale dělá vše proto, aby se o něm moc nevědělo. Novinka nebyla nikde inzerována a pravděpodobně ani nebude. Jediný způsob, jak nalézt „Ztracený rozhovor“ je přímé vyhledávání. Důvod je poměrně prostý, snímek je totiž pro cupertinskou firmu poněkud kontroverzní. Rozhovor s Jobsem byl totiž natočen v době, kdy spoluzakladatel Applu byl ze společnosti vyhozen a snažil se „nastartovat“ svoje nové společnosti – Pixar a NeXT Computer.

Dokonce i vdova po Jobsovi, Laurene, má kopii filmu na Blu-ray disku, kterou jí poslal Cringely na žádost jednoho ze svých přátel. Je ale zkrátka zřejmé, že ani nejhodnotnější korporace světa není se svou minulostí zcela smířena.

Zdroj: News.CNET.com

Poznámka redakce: film je zatím možné si pouze pronajmout a to v americkém iTunes.

.