Zavřít reklamu

Ve čtyřiatřicátém Týdnu aplikací se dočtete o nových webových profilech Instagramu, připravovaném kalendáři Fantastical pro iPhone či o dalších rekordech Angry Birds. Nechybí ani přehled nových aplikací a Tip týdne…

Novinky ze světa aplikací

Apple odmítl novou aktualizaci Sparrow pro iPhone (5. 11.)

Ačkoliv Google po červencové akvizici Sparrow prohlásil, že se již uživatelé prakticky nedočkají žádných aktualizací oblíbeného e-mailového klienta, několik jich již vyšlo a nyní kvůli jedné z nich Sparrow hrozí, že zmizí z App Store. Nejnovější aktualizace pro iPhone aplikaci totiž uměla v iOS 5 editovat Rich text (tuto funkci Apple umožnil až v iOS 6) a zobrazit klávesnici bez nutnosti tapnutí. Tato vylepšení nicméně patrně natolik porušovala pravidla Applu, že novou verzi Sparrow schvalovací tým do App Store nepustil, a pokud vývojáři nepošlou novou, bude aplikace z obchodu smazána. Nová aktualizace se už ale prý připravuje. Vypadá to tedy, že v Googlu na Sparrow přeci jen úplně nezanevřeli – po aktualizacích přinášející otevírání odkazů v Google Chrome a podporu iPhone 5 a na Macu podporu Retina displeje je toto další aktualizace, ve kterou možná už uživatelé ani nedoufali.

Zdroj: TheNextWeb.com

Instagram představil webové profily (5. 11.)

Dlouho se Instagram bránil, ale nakonec vyslyšel volání svých uživatelů. Dosud ryze mobilní služba v týdnu spustila webové profily svých uživatelů, a tak již není nutné k prohlížení fotografií na populární sociální síti používat mobilní aplikaci (ačkoliv samozřejmě existovaly i jiné varianty, jak fotografie prohlížet, leč neoficiální). Více než 100 milionů uživatelů má nyní k dispozici webový profil na adrese instagram.com/uzivatelskejmeno, kde jsou zobrazeny veškeré jejich fotografie s krátkým popisem dané osoby. Instagram na svém blogu uvedl:

Chtěli jste Instagram na webu a my vás vyslyšeli. V příštích dnech spustíte Instagramové profily na webu!

Váš webový profil obsahuje v horní části výběr nedávno pořízených fotografií, pod ním profilovou fotografii a bio a následně také ostatní záběry. Navíc můžete přímo na webu sledovat uživatele, komentovat a “lajkovat” fotografie a editovat svůj profil. Je to skvělá nová cesta, jak sdílet fotografie na Instagramu.

Tedy jediné, co na webu chybí, je nahrávání fotografií. U této akce Instagram nadále upřednostňuje mobilní zařízení. Pokud jste již některý z webových profilů viděli, pak jste si jistě všimli podobnosti s Facebookem a jeho zobrazení fotografií. Podobnost to nicméně není náhodná, vždyť před několika měsíci právě Facebook Instagram koupil.

Zdroj: CultOfMac.com

15. listopadu vyjde Shadowgun: Deadzone (7. 11.)

Nová střílečka Shadowgun: Deadzone by měla pomalu opustit stádium veřejného betatestování a očekává se, že 15. listopadu dorazí ve finální verzi pro iOS a Android zařízení. Madfinger Games prozatím vypustili alespoň minutý trailer s exkluzivními záběry přímo ze hry, který slibuje skvělou “konzolovou” zábavu.

[youtube id=“-P_v5nMH9go“ width=“600″ height=“350″]

Zdroj: CultOfAndroid.com

iTunes Connect nebude o Vánocích fungovat (8. 11.)

Stejně jako v loňském roce nebude ani letos během vánočních prázdnin fungovat iTunes Connect. Apple to oznámil vývojářům s tím, že služba nebude k dispozici od 21. prosince do 28. prosince. Vývojářům není na tu dobu doporučeno plánovat změny v cenách, protože v uvedeném období nebudou žádné provedeny, a také nové aplikace nebudou během Vánoc schvalovány.

Zdroj: MacStories.net

Kalendář Fantastical vyjde pro iPhone (8. 11.)

Na Macu se stal skvělý kalendář Fantastical od Flexibits, který “sedí” v horní liště nabídek a nabízí rychlý přístup ke schůzkám a připomínkám, velice populárním, a tak se vývojáři rozhodli, že přinesou i verzi pro iPhone. Flexibits to oznámili na svém blogu:

Je to pravda… ti, co nám říkali, že chtějí iPhone verzi, se již brzy dočkají! V posledních měsících jsme na Fantastical pro iPhone tvrdě pracovali a nemůžeme se dočkat, až vám ho ukážeme.

Zatím však, bohužel, není určeno datum vydání. Flexibits nicméně tvrdí, že to již nebude příliš dlouho trvat, než se Fantastical pro iPhone objeví v App Store. Na jejich webu je možné se přihlásil do mailing listu, abyste se o dostupnosti nové aplikace dozvěděli jako první.

Zdroj: CultOfMac.com

Angry Birds Star Wars se dostali do čela žebříčků za 2,5 hodiny (9. 11.)

Kdo by si myslel, že rozhněvaným ptáčkům již odzvonilo, tak by se mýlil. Očekávaný titul Angry Birds Star Wars totiž vzal App Store doslova mimozemským útokem a Rovio mohlo s potěšením oznámit, že jejich nejnovější verze Angry Birds s tématikou Hvězdných válek dosáhla prvního místa v americkém žebříčku za neuvěřitelné 2,5 hodiny. Všechny dosavadní rekordy finského vývojářského týmu tak byly hravě překonány. Rovio sice neuvedlo počet stažení, nicméně dostat se v americkém žebříčku na první místo během necelých tří hodin je vskutku výjimečný počin.

Zdroj: MacTrast.com

Nové aplikace

Outlaw

Ti z vás, kdo si pamatují herní scénu konce 80. let, si možná vzpomenou na hru Outlaw od Atari. Herní studio Flying Wisdom Studio si nyní vzalo pod hlavičkou slavné americké značky vzalo původní Outlaw do parády a vytvořilo novou verzi pro iPhone, iPod touch a iPad a nutno říct, že vypadá mnohem lépe než originál. Nadále zůstáváme u 2D střílečky, která je vyvedená v příjemném malované grafice a kde bude vaším hlavním úkolem střílet nepřátele. Ti se náhodně zobrazují v aktuálním prostředí, přičemž levý palec vám slouží pro zaměření a pravým palcem střílíte. Na sestřelení každého nepřítele máte jen určitý časový limit a pokud se trefíte, dostáváte mince, za něž si pak kupujete lepší zbraně. Outlaw, ve kterém se dočkáme lokalit z Divokého západu od High Sierra až po Fort Beaver, je navíc k dispozici jako univerzální aplikace zcela zdarma.

[button color=“red“ link=“http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=211219&a=2126478&url=https://itunes.apple.com/cz/app/outlaw/id553864821?mt=8″ target=““]Outlaw – zdarma[/button]

PanoPerfect

iOS 6 přinesl jednu skvělou funkci pro iPhone 4S a iPhone 5, a sice režim panorama. Uživatelé mohou bez většího úsilí vytvořit velmi pěkné panoramatické fotografie s rozlišením 28 megapixelů. Bohužel zde nebyl žádný adekvátní způsob sdílení takto velkých fotografií s atypickým poměrem stran. Naštěstí vývojáři z HalfPeeled zareagovali docela rychle a přinesli do App Store aplikaci PanoPerfect. Již z názvu je patrné, že bude sloužit primárně ke sdílení panoramatických fotografií, jimž je uzpůsobeno samotné rozložení zdi. Zbytek je velice podobný ostatním aplikacím stejného druhu – sledujete ostatní uživatele, „lajkujete” a komentujete jejich fotografie.

[button color=“red“ link=http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=211219&a=2126478&url=https://itunes.apple.com/cz/app/panoperfect/id564643903?mt=8 target=““]PanoPerfect – zdarma[/button]

Důležité aktualizace

Facebook 5.1

Facebook vydal další aktualizaci pro svého iOS klienta. Verze 5.1 přináší několik nových možností co se týče zpráv a sdílení. Pokud nyní kdekoliv v aplikaci přejedete prstem vlevo (swipe gesto), zobrazí se vám seznam dostupných přátel, kterým rovnou můžete poslat zprávu (chování známé z aplikace Facebook Messenger). V tomto seznamu si lze vybrané přátele přidat do oblíbených. Novinkou je také rychlejší sdílení většího počtu fotografií. Američtí uživatelé pak uvítají možnost posílání “Facebook dárků”. První uživatelé, kteří si nejnovější verzi Facebooku pro iOS nainstalovali, sice hlásili problémy a někteří dokonce přišli o svá data, ovšem Facebook následně vše opravil a nyní již je Facebook 5.1 bez chyb.

Parallels Desktop 8 vylepšují podporu Windows 8

Nová aktualizace Parallels Desktop 8 pro Mac přináší rozšířenou podporu pro nový operační systém Microsoftu Windows 8. Update umožňuje Mac uživatelům používat tabletová gesta z Windows 8 a také dlaždicové rozhraní k přístupu ke sdíleným Mac aplikacím. Parallels Desktop 8 nyní také umožňují použít diktování z Mountain Liona ve Windows aplikacích. Uživatelé si také mohou přidat do Launchapdu Windows aplikace, přičemž Parallels Desktop 8 dokáží naplno využít Retina displejů nového 13palcového i 15palcového MacBooku Pro. Parallels Desktop 8 pro Mac stojí 79,99 dolarů, pro studenty je k mání za 39,99 dolarů a pro stávající zákazníky za 49,99 dolarů. K dispozici je i trialová verze zdarma.

Tip týdne

M.dot

Chcete si vytvořit webovou stránku optimalizovanou pro mobilní zařízení a nevíte jak na to? Ideální volbou může být aplikace M.dot, díky které si takový web, ať už pro osobní či byznys účely vytvoříte během pěti minut. V M.dot si jen vyberete jednu z dostupných šablon, vyberete si části, které má váš web mít (galerie, blog, statistiky atd.), nahrajete vaši fotografii, přidáte krátké informace o své osobě a publikujete. Můžete buď využít volné domény uzivatelskejmeno.mpresence.net, nebo si navolit vlastní adresu. M.dot je k dispozici zdarma.

[button color=“red“ link=“http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=211219&a=2126478&url=https://itunes.apple.com/cz/app/m.dot/id565017826?mt=8″ target=““]M.dot – zdarma[/button]

Aktuální slevy

Aktuální slevy vždy najdete v panelu slev vpravo na hlavní stránce.

Autoři: Ondřej Holzman, Daniel Hruška

Témata:
.