Zavřít reklamu

Během včerejšího dne vystoupala hodnota akcií Applu o více jak 5,5 procenta a při zavření burzy se zastavila na hodnotě necelých 490 dolarů na akcii. Není to náhoda, do Applu velkou mírou investoval známý miliardář Carl Icahn. ten samý člověk, který chtěl udržet Dell ve veřejném obchodování, zatímco se Michael Dell rozhodl z burzy stáhnout. Na rozdíl od Larryho Ellisona zjevně v budoucnost Applu věří.

Icahn svou investici oznámil na Twitteru. Podle něj je Apple podhodnocený a do akcií investoval značnou částku. Ačkoliv neuvedl, jak velká tato částka byla, Bloomberg odhadl investici na jednu miliardu amerických dolarů. Této investici předcházel telefonát s Timem Cookem, který mu po telefonu pravděpodobně krátce vysvětlil, jaký je výhled Applu. Mluvčí společnosti tento telefonát serveru All Things D potvrdil: „Ceníme si zájmu a investic všech našich akcionářů. Tim měl dnes velmi pozitivní rozhovor s panem Icahnem.“

Investice měla pozitivní dopad také na hodnotu akcií Applu, po oznámení investice cena vystoupala o 23 dolarů v rámci jediného dne. Další vliv na pozitivní růst měl mít i zákaz dovážení některých starších telefonů Samsungu Americkou obchodní komisí pro mezinárodní obchod, kterého Apple dospěl u soudu. Akcie mají však stále o více jak 30 % nižší hodnotu, než při historickém maximu v minulém roce.

Carl Icahn si díky své investici do Applu vysloužil internetovou přezdívku „iCahn“

Zdroj: AllThingsD.com
.