Zavřít reklamu

Blíží se představení nových iPadů a zřejmě již víme, jak budou vypadat. Jako chráněné místo by mohl být označen rodný dům Steva Jobse, v Brazílii Apple vyhrál spor o název „iPhone“ a klávesnice v iOS by v budoucnu mohla podporovat gesta…

Rodný dům Steva Jobse by se mohl stát chráněným místem (23. 9.)

Rodný dům Steva Jobse v kalifornském Los Altos by se mohl brzy stát chráněným historickým místem. Los Altos Historical Commission v tomto týdnu možnost zařazení Jobsova rodného domu na seznam zvažovala. Právě v tomto domě se nachází slavná garáž, ve které Steve Jobs spolu se Stevem Wozniakem založili Apple.

Zdroj: 9to5Mac.com

Apple experimentuje s gesty pro klávesnici v iOS (24. 9.)

Gesta byla vždy jednou z hlavních předností iOS. Snad jediný prvek tohoto mobilního operačního systému, kterého se však gesta nedotkla, byla klávesnice. V iOS 7 došlo jen k menším grafickým úpravám, ale základní funkcionalita zůstala stejná. Uživatelé přitom často poukazují na možnost, jaké jsou na Androidu, kde lze doinstalovat klávesnice třetích stran, které psaní výrazně ulehčují. Poslední patent nazvaný „Swipe gesta pro klávesnice dotykových obrazovek“ však ukazuje, že Apple si s podobnou myšlenkou již dlouhou dobu pohrává.

Patent ukazuje, že pomocí pohybování (swipe gesto) prstů po klávesnici by mohlo fungovat jako mazání posledního napsaného písmene, slova, nebo celého řádku. Stejně tak by se dalo bez nutnosti použití systémové lupy pohybovat kurzorem apod. Zatím není jasné, kdy by se mohly podobné možnosti v klávesnicích na iPhonech a iPadech objevit, nicméně Apple s jejich vylepšením rozhodně počítá.

Zdroj: AppleInsider.com

Apple může v Brazílii používat značku iPhone (25. 9.)

Šest let trval souboj o název „iPhone“ v Brazílii, kde o něj s Applem bojovala společnost Gradiente, která začala loni prodávat vlastní „iphone“ běžící na Androidu. Soud však nyní rozhodl, že se musí Gradiente s Applem o tento název podělit. Soudce Eduardo de Brito Fernandes prohlásil, že iPhone od Applu je světově známý a nebylo by fér, kdyby udělil exkluzivní práva jen pro Gradiente.

Gradiente poprvé o tuto značku zažádalo v roce 2000, Applu pak byla odepřena v roce 2007. IGB Electronica, pod které Gradiente spadá, již nicméně uvedlo, že se proti rozsudku odvolá.

Zdroj: TheVerge.com

Eddy Cue spustil novou interní sekci v iTunes, která oslavuje práci zaměstnanců (25. 9.)

Apple přichází s novými sekcemi v iTunes pravidelně. Eddy Cue, senior viceprezident pro internetové služby, však nyní přišel se sekcí, kterou běžný uživatel neuvidí. Jedná se totiž o interní záležitost, jež se týká pouze zaměstnanců Applu. Tato nová sekce ukazuje knihy, písničky, televizní seriály a filmy, na kterých se nějakým způsobem podíleli zaměstnanci Applu.

„Jedna z věcí, která dělá Apple výjimečným, je, že každá osoba tady, nehledě na to, co dělá, sdílí stejnou hlubokou vášeň pro kreativitu a inovaci,“ napsal Cue v interním e-mailu zaměstnancům. Je tedy evidentní, že Apple si i nadále svých zaměstnanců velice váží a podporuje jejich práci.

Zdroj: 9to5Mac.com

Apple představil video z letošního iTunes Festivalu (27. 9.)

Videa a reklamy má Apple velice v oblibě. Proto využil 30denního koncertování v rámci letošního iTunes Festivalu, aby o něm natočil a sestříhal krátkou vzpomínku. Video iTunes Festival 2013 – Moments má 79 vteřin a účinkují v něm umělci jako Lady Gaga, Queens of the Stone Age, Justin Timberlake, Thirty Seconds to Mars či Elton John.

[youtube id=“FNFdou8nh_g“ width=“620″ height=“350″]

Zdroj: MacRumors.com

Již podeváté v řadě byl Apple jmenován nejinovativnější společností (27. 9.)

1500 nejvyšších představitelů různých společností napříč všemi odvětvími opět označilo Apple za nejinovativnější společnost. Jednalo se každoroční akci Boston Cosulting Group, která začala v roce 2005 a Apple ji pokaždé od té doby opanoval. Nejinovativnější společnost se hodnotí podle pěti kritérií: závazek nejvyšších představitelů; schopnost nakládat s duševním vlastnictvím; soustředění se na zákazníky; inovace portfolia; dobře vytvořené a řízené procesy.

Zdroj: 9to5Mac.com

Nový iPad 5 by měl vypadat stejně jako iPad mini (28. 9.)

Vzhled nového iPadu, který by se měl objevit někdy během následujících měsíců, je diskutován již několik měsíců. Čínský dodavatel komponent sw-box.com nyní natočil velice podrobné video, ve kterém ukazuje, jak bude nový iPad 5 vypadat. Vše nasvědčuje tomu, že se Apple rozhodl na větší tablet aplikovat stejný vzhled, jaký má iPad mini. Podívejte se sami…

[youtube id=“J84xWlkYjKc“ width=“620″ height=“350″]

V krátkosti:

  • 24. 9.: Novou náměstkyní amerického ministra pro ekonomický rozvoj, energii a životní prostředí by se mohla stát Catherine Novelliová, současná viceprezidentka Applu starající se o vládní záležitosti. Ve svém prohlášení to oznámil Bílý dům, který Novelliovou na tento post nominoval.
  • 24. 9.: Bruce Sewell, senior viceprezident, který se v Applu stará o právní záležitosti, prodal akcie kalifornské společnosti v hodnotě téměř 12 milionů korun.
  • 26. 9.: Apple spustil pro Apple TV dva nové kanály. Uživatelé nyní mohou sledovat americkou fotbalovou soutěž Major League Soccer (výsledky a sestřihy zdarma, živé přenosy za 14,99 dolaru měsíčně) a dětský kanál Disney Junior.
  • 26. 9.: Investor Carl Icahn by se měl v pondělí setkat s výkonným ředitelem Applu Timem Cookem. Diskutovat by se mělo o vyhlídkách společnosti a případné další Icahnově investici.

Další události z tohoto týdne:

[related-posts]

.