Zavřít reklamu

Na Instagramu se brzy objeví reklamy, noví Angry Birds budou tahovou RPG strategií, Tiny Thief přijde s novou epizodou a Reeder snad v podobě veřejné bety spatří světlo světa již tento měsíc. Chcete-li se dozvědět víc, čtěte náš Týden aplikací.

Novinky ze světa aplikací

Instagram začíná s reklamami, získal kampaň za 100 milionů dolarů (11. 3.)

Velkou výhodou Instagramu vždy bývalo to, že nebyl zaplaven reklamou a uživatel si tak mohl bez jakéhokoli rušení užívat rozmanitý obsah této fotografické sociální sítě. To se však již brzy změní. Facebookem vlastněný Instagram získal reklamní kontrakt v hodnotě 100 milionů dolarů a inzerce tedy brzy pronikne i na tuto populární síť. Podle serveru AdAge uzavřela tuto lukrativní dohodu s Instagramem (Facebookem) společnost Omnicom.

Zdroj: iphoneinformer.com

Noví Angry Birds budou tahovým RPG (12. 3.)

Vývojáři ze studia Rovio oznámili nové detaily týkající se jejich nejnovější hry ze série Angry Birds. Na rozdíl od předešlých titulů série bude novinka tahovou RPG strategií. Hráči této hry budou při každém tahu moci vést útok a vylepšovat svou výzbroj, zbraně i kouzelné lektvary.

Tato vylepšení budou prováděna pomocí speciálních peněz, které se ve hře objeví a je velice pravděpodobné, že tyto peníze bude možné získat pomocí in-app nákupů. Hra se má již tento týden objevit v kanadském a australském App Store, přičemž do dalších zemí by nejnovější Angry Birds měli dorazit záhy.

[youtube id=“-6Nh92eGP8I“ width=“600″ height=“350″]

Zdroj: 9to5mac.com

Titanfall by se mohl objevit i na Macu (13. 3.)

Hra Titanfall byla prvním titulem, který dorazil exkluzivně na herní konzoly Xbox One. Vzhledem k tomu, že to byla jedna z nejdůležitějších a nejočekávanějších her roku, jednalo se o velký úspěch Microsoftu, který tak získal další silnou zbraň, jejíž pomocí chce přetáhnout co nejvíce uživatelů Playstationu na svoji stranu.

Ačkoli nebylo žádným tajemstvím, že se hra časem objeví i na počítačích s Windows, velkým překvapením je, že by se hra měla dostat i na Mac. Šéf firmy Respawn studio, která za hrou stojí, se na Twitteru vyjádřil, že o portu hry Titanfall na Mac již jedná se společností Aspyr. Pokud se obě firmy dohodnou, uživatelé Macu jistě zajásají. Pravdou však je, že i v případě rychlé domluvy si uživatelé na Titanfall pro Mac nejspíš chvíli počkají. Například v případě Call of Duty: Black Ops trvalo téměř dva roky, než se port PC hry konečně dostal i na OS X.

Zdroj: theverge.com

V App Store se objevila nová sekce aplikací pro selfies (14. 3.)

Apple do App Store uvedl novou sekci, která propaguje aplikace pro pořizování a sdílení takzvaných selfies. Tyto fotografie vlastní osoby jsou čím dál populárnější, za což vděčí například i poslednímu předávání filmových Oskarů. V rámci této extrémně sledované akce byla dosud nejslavnější selfie pořízena v rámci reklamní kampaně Samsungu.

Nová sekce byla v týdnu k nalezení na hlavní stránce App Store v iPhonu i na desktopu. Mezi propagované aplikace Apple zařadil například známý Snapchat, Facetune, Shots a podobně. Dnes již zmíněná sekce v App Store k nalezení není, ale je zajímavé sledovat, jak Apple reaguje na aktuální dění ve světě showbusinessu.

Zdroj: 9to5mac.com

Tiny Thief se již brzy dočká nové epizody (14. 3.)

Na YouTube kanálu vývojářské skupiny Rovio se objevil krátký trailer uvádějící novou epizodu oblíbené hry Tiny Thief. Do hry tak co nevidět přibude nová série důmyslných úkolů, se kterým se hráči této hry budou moci potýkat. Nová epizoda bude pravděpodobně součástí bezplatné aktualizace, ale zatím není známo, kdy přesně tato aktualizace do App Store dorazí. Tiny Thief je jedna z nejoblíbenějších her v naší redakci a její recenzi si můžete přečíst zde.

[youtube id=“uJpyTT77tkg“ width=“600″ height=“350″]

Zdroj: YouTube.com

Crazy Taxi: City Rush (14. 3.)

Na iOS i Android se později během roku dostane nová hra od vývojářů ze studia SEGA s názvem Crazy Taxi: City Rush. Nejedná se sice o první hru této série, ale jedná se o první bláznivou jízdu taxíkem, kterou si na telefonu zahrajete zadarmo.

Vývojáři hry prohlásili, že chtějí hráčům po celém světě nabídnou herní zábavu, kterou dobře znají, proložit jí novými prvky a nově ji poskytnout zadarmo. Mezitím, co součástí původní hry byl i exkluzivní šílený soundtrack od hudebních skupin The Offspring a Bad Religion, v novém City Rush se hráči mohou těšit na něco nového. Ve hře je k dispozici hudba od různých indie interpretů, ale uživatelé mohou hru taktéž doplnit hudbou z playlistů svého zařízení.

City Rush obsahuje i mnohé sociální prvky, takže hráč může porovnávat své výsledky se skutečnými i virtuálními přáteli. Hra lze propojit také s Facebookem, čímž hráč získá mnoho nových možností. Může své přátele z Facebooku virtuálně převážet z místa na místo a účastnit se bonusových misí.

Zdroj: Polygon.com

Reeder pro Mac se snad již tento měsíc stane veřejnou betou (15. 3.)

Nejpopulárnější RSS čtečkou na Apple zařízeních byl vždy Reeder. Svoji popularitu si vybudoval na iOS a později si ji přenesl i na Mac. Když však Google oznámil konec své RSS služby Google Reader, pro kterou byl Reeder vytvořen, mnohé se změnilo. Silvio Rizzi, vývojář stojící za touto aplikací, propásl příležitost a trvalo mu téměř půl roku, než přišel s aktualizovanou aplikací, která byla přepsána pro iOS 7 a především podporovala nové alternativy k zaniklému Google Readeru jako je například Feedly, Feedbin, Fever či Feed Wrangler.

Reeder 2 nakonec do App Store přeci jen přišel a svoji klientelu si díky nesporné kvalitě částečně získal zpět, i když mezitím přišlo na trh mnoho obstojných konkurentů. Problém byl, že práce na Reederu pro iOS samozřejmě zdržela aktualizaci verze pro Mac. O té se poslední době žádné zprávy neobjevovaly a začaly tedy panovat obavy z nejhoršího. Na Twitteru se ale naštěstí konečně objevil tweet oznamující, že vývojář i jeho projekt stále žijí a zájemci by se měli snad již tento měsíc dočkat veřejné bety nového Reederu pro Mac.

Zdroj: Twitter.com

Nové aplikace

Surgeon Simulator

Humorný simulátor pro chirurgy-amatéry s názvem Surgeon Simulator se nově dostává na iPad. Tabletová verze této populární dektopové hry od Bossa Studios přináší mnohé úkoly a nástrahy, mezi které patří transplantace srdce či ledvin nebo zábavná jízda nemocničními chodbami s pacientem na pojízdném lůžku. Na svém iPadu si může hráč vyzkoušet i operace očí či zubařské řemeslo a k dispozici je dokonce hra pro více hráčů. Uživatelé iPadu 4 a novějších mohou své operace také nahrávat a sdílet.

Desktopová verze hry je na Steamu k dispozici od dubna minulého roku pro PC, Mac i Linux. Na herní portál GOG.com hra dorazila v říjnu. Verzi pro iPad můžete stahovat nyní za cenu 5,49 €.

Důležité aktualizace

1Password 4.2 pro Mac

Vývojáři z AgileBits zveřejnili novou verzi správce hesel 1Pasword pro Mac s označením 4.2. Ta přináší více než 30 nových funkcí a vylepšení, takže rozhodně stojí za pozornost. Nejvíce změn se odehrálo u nástroje 1Password mini, rozšíření pro webové prohlížeče Safari, Chrome, Firefox a Opera.

Ve verzi 4.2 je konečně možné ve 1Password mini editovat položky, po čemž uživatelé již delší dobu volali. Nově se ve 1Password mini zobrazují i chráněné poznámky. Mezi další novinky patří lepší práce s URL domén i poddomén, lepší vyhledávání, vylepšená synchronizace, nové jazykové lokalizace a podobně.

Vývojáři k aplikaci vydali také nové povedené promo video. To určitě stojí za shlédnutí, protože kromě stručného popisu významu 1Password je na konci videa vidět i budoucí podoba iOS verze aplikace, která konečně bude vzhledově ladit k iOS 7.

[vimeo id=“88901304″ width=“600″ height=“350″]

Day One

Velké aktualizace se dočkal i populární digitální deníček Day One. Ten v nové verzi přichází s novou funkcí Publish. Díky ní se z Day One v podstatě stává nová sociální síť a prostředek ke sdílení svých zážitků, vzpomínek a myšlenek. Příspěvky, které uživatel chce sdílet, se jednoduše odešlou na webovou stránku dayone.me, kde je mohou prohlížet ostatní uživatelé této služby a lidé, se kterými daný příspěvek chcete sdílet. Díky Publish můžete své příspěvky zároveň vložit i na Facebook, Twitter či Foursquare. Všechny publikované příspěvky jsou v aplikaci oddělené zvlášť a uživatel tak má plnou kontrolu nad tím, co sdílí a co uchovává v bezpečném soukromí.

V současné době je služba dostupná pouze na iPhonu, ale je jen otázkou času, než se Publish dostane i na iPad popřípadě i Mac. Univerzální aplikaci Day One můžete na App Store stahovat za cenu 4,49 €.

Due

S aktualizací na iOS 7 konečně přichází aplikace Due. Původně byla tato aplikace především spolehlivým alarmem pro iPad, protože tablet od Applu zpočátku neměl aplikaci Hodiny. Postupně se však z této alternativy k budíku stal pokročilý a oblíbený nástroj spravující připomínky a upozornění.

Nová verze se nese čistě v duchu redesignu a žádné nové funkce zatím nepřidává. Vypadá však skutečně dobře a stále nabízí to, co jiné aplikace ne. Příklad budiž možnost nastavení velice komplexních alarmů nastavitelných i na vskutku neobvyklé časové intervaly (například na na každou třetí středu v měsíci). Due také skvěle komunikuje s ostatními aplikacemi, protože podporuje pokročilá URL schémata. Nevýhodu aplikace je však její vyšší cena. Na App Store je Due ke stažení za 4,49 €.

Dále jsme vás informovali:

Slevy

Aktuální slevy vždy naleznete v pravém bočním panelu a na našem speciálním Twitter kanálu @JablickarSlevy.

Témata:
.